Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Vrancea. Convocare Adunare Generala a judecatorilor pentru data de 18 septembrie 2009


14 septembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Comunicat Tribunalul Vrancea:

„Astazi, 14 septembrie 2009, a fost convocata, pentru data de 18 septembrie 2009, Adunarea generala a judecatorilor instantelor aflate in circumscriptia Tribunalului Vrancea, care va avea pe ordinea de zi urmatoarele subiecte:

Stabilirea pozitiei adunarii generale fata de solutionarea concreta a solicitarilor puterii judecatoresti prin continutul Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, asa cum va fi aceasta adoptata prin procedura asumarii raspunderii Guvernului in baza art 114 din Constitutia Romaniei.

– Evaluarea de catre adunarea generala a modului de solutionare efectiva a tuturor celorlalte solicitari ale puterii judecatoresti, precum si evaluarea garantiilor certe prezentate de puterea legislativa si executiva in rezolvarea solicitarilor formulate.

Reamintim principalele revendicari ale puterii judecatoresti, asa cum au fost stabilite prin Rezolutia privind starea financiara si situatia administrativa a instantelor judecatoresti din aprilie 2009 si hotararile adunarilor generale ulterioare:

1. Demararea procedurilor administrative de preluare potrivit legii, de la 1 ianuarie 2010, de catre ICCJ a atributiilor MJCL referitoare la gestionarea bugetului curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor, precum  si a patrimoniului de sistem gestionat in prezent de MJCL.

2. Stabilirea pentru bugetul justitiei, respectiv al curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor, al ICCJ si al Ministerului Public, cumulate, a unui prag minim de 1% din PIB.

3. Trecerea imediata a taxelor de timbru si a timbrului judiciar de la bugetele locale si Ministerul Justitiei la bugetele ICCJ si al instantelor judecatoresti, avand ca destinatie expresa finantarea functionarii acestora, prin modificarea prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului a prevederilor din Legea nr.76/2009, precum si a sumelor incasate la bugetul de stat cu titlu de impozit  pentru toate activitatile in legatura cu sistemul judiciar, a amenzilor si cheltuielilor judiciare.

4. Salarizarea tuturor judecatorilor, indiferent de gradul instantei, la nivelul celorlalte doua puteri in stat.

5. Garantarea  nediminuarii pentru toti judecatorii a veniturilor nete, cu includerea tuturor drepturilor trecute in carnetele de munca, recunoscute prin lege si prin hotarari judecatoresti.

6. Angajamentul ferm din partea Guvernului ca vor fi platite drepturile salariale obtinute prin hotarari judecatoresti.

7. Eliminarea obligatiei de participare a judecatorilor la orice activitate legata de  orice fel de scrutinuri electorale, incepand cu alegerile prezidentiale din noiembrie 2009.

8. Recunoasterea justitiei drept domeniu strategic de interes national si elaborarea pana la sfarsitul anului a unei strategii de consolidare a sistemului judiciar precum si incheierea unui Pact asupra justitiei, de catre puterea executiva, legislativa si judecatoreasca, care sa garanteze respectarea recomandarilor Comitetului Ministrilor cu privire la independenta Puterii judecatoresti (volumul de activitate pe judecator, finantarea sistemului judiciar, excluderea atributiilor nejuridice ale judecatorilor, luarea de masuri pentru imbunatatirea imaginii justitiei, asigurarea independentei economice a magistratilor).

Pana la momentul respectiv, cand vor fi reevaluate masurile de protest declansate in urma deciziei Adunarii generale a judecatorilor instantelor aflate in circumscriptia Tribunalului Vrancea in sedinta din data de 31 august 2009, activitatea in instantele vrancene va fi restransa, conform celor stabilite anterior.

PRESEDINTE TRIBUNALUL VRANCEA,

Judecator Adrian Toni NEACSU”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică