Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Posta Romana investigata pentru posibil abuz de pozitie dominanta


16 septembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Concurență, Flux informații

Comunicat Consiliul Concurentei:

„Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o noua investigatie privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de catre Compania Nationala Posta Romana (CNPR) prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale standard.

„Autoritatea de concurenta are suspiciuni privind un posibil abuz de pozitie dominanta al CNPR prin aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu intermediarilor pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres”, a declarat domnul Bogdan M. Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In acelasi timp, investigatia deja existenta, declansata in 2006, privind posibila incalcare a legislatiei nationale de catre CNPR, a fost extinsa, existand suspiciuni referitoare la o posibila afectare a dezvoltarii comertului intre Statele Membre, intr-un mod contrar intereselor Uniunii Europene de a asigura o piata unica functionala. Astfel, dimensiunea nationala a pietei pe care se manifesta comportamentul CNPR, precum si a pietei pe care se produc efectele acestui comportament, reprezinta indiciul nerespectarii legislatiei comunitare, respectiv art 82 din Tratatul de instituire al Comunitatii Europene.

Investigatia, declansata in 2006, se refera la un posibil abuz de pozitie dominanta prin modalitatea de aplicare a reducerilor tarifare si stabilirea termenelor de plata de catre CNPR pentru furnizarea serviciului Infadres catre anumiti beneficiari ai sai.

Intermediari sunt companiile care desfasoara activitati de producere a trimiterilor postale (pliante etc), precum si de preluare si sortare a corespondentei.

Serviciul postal de corespondenta comerciala este serviciul trimitere de corespondenta neprioritara adresata (se livreaza la adresa tiparita de expeditor pe ambalaj) prezentata la oficiile postale de catre intermediari si alte societati comerciale.

Serviciul postal „Infadres” se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică