Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Tribunalul Prahova. Convocare Adunare Generala a judecatorilor pentru 18 septembrie 2009
16.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Tribunalul Prahova:

„Magistratii Tribunalului Prahova vor participa la Adunarea Generala a judecatorilor din raza Curtii de Apel Ploiesti ce se  va desfasura la data de 18 septembrie 2009, ora 12.00, sedinta la care vor fi dezbatute urmatoarele aspecte:

1. Stabilirea pozitiei adunarii generale fata de solutionarea concreta a solicitarilor puterii judecatoresti prin continutul Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, asa cum va fi aceasta adoptata prin procedura asumarii raspunderii Guvernului in baza art. 114 din Constitutia Romaniei.

2. Evaluarea de catre adunarea generala a fiecarei instante judecatoresti a modului de solutionare efectiva a tuturor celorlalte solicitari ale puterii judecatoresti, precum si evaluarea garantiilor certe prezentate de puterea legislativa si executiva in rezolvarea solicitarilor formulate.

3. Modul de rezolvare de catre Guvern a conflictului legat de neplata pe termen lung a drepturilor salariale cuvenite judecatorilor ICCJ.

Ca parte integranta a puterii judecatoresti, solicitam, si pe aceasta cale, puterii executive si puterii legislative sa manifeste disponibilitate pentru dialog si sa ofere garantii certe, pana la data desfasurarii Adunarii Generale a Judecatorilor, cu privire la rezolvarea tuturor revendicarilor.

Reamintim principalele revendicari ale puterii judecatoresti, asa cum au fost stabilite prin hotararile adunarilor generale adoptate la instantele judecatoresti din tara:

1)Trecerea imediata a taxelor de timbru si a timbrului judiciar de la bugetele locale si Ministerul Justitiei la bugetele ICCJ si ale instantelor judecatoresti, avand ca destinatie expresa finantarea functionarii acestora, prin modificarea prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului a prevederilor din Legea nr.76/2009, precum si a sumelor incasate la bugetul de stat cu titlu de impozit  pentru toate activitatile in legatura cu sistemul judiciar, a amenzilor si cheltuielilor judiciare.

2) Demararea procedurilor administrative de preluare potrivit legii, de la 1 ianuarie 2010, de catre ICCJ a atributiilor MJCL referitoare la gestionarea bugetului curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor, precum  si a patrimoniului de sistem gestionat in prezent de MJCL.

3) Stabilirea pentru bugetul justitiei, respectiv al curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor, al ICCJ si al Ministerului Public, cumulate, a unui prag minim de 1% din PIB.

4) Eliminarea obligatiei de participare a judecatorilor la orice activitate legata de  orice fel de scrutine electorale, incepand cu alegerile prezidentiale din noiembrie 2009.

5) Salarizarea tuturor judecatorilor, indiferent de gradul instantei, la nivelul   celorlalte doua puteri in stat.

6) Garantarea  nediminuarii pentru toti judecatorii a veniturilor nete, cu  includerea tuturor drepturilor trecute in carnetele de munca, recunoscute prin lege si prin hotarari judecatoresti.

7) Angajamentul ferm din partea Guvernului ca vor fi platite drepturile salariale obtinute prin hotarari judecatoresti;

8) Recunoasterea justitiei drept domeniu strategic de interes national si elaborarea pana la sfarsitul anului a unei strategii de consolidare a sistemului judiciar precum si incheierea unui Pact asupra justitiei, de catre puterea executiva, legislativa si judecatoreasca, care sa garanteze respectarea recomandarilor Comitetului Ministrilor cu privire la independenta Puterii judecatoresti (volumul de activitate pe judecator, finantarea sistemului judiciar, excluderea atributiilor nejuridice ale judecatorilor, luarea de masuri pentru imbunatatirea imaginii justitiei, asigurarea independentei economice a magistratilor).

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova

Judecator Ionela Alina Anton”

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!









JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.