Secţiuni » Jurisprudenţă » CEDO
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti

Analiza jurisprudentei CEDO in materia dreptului de proprietate – Olanesti, 3 octombrie 2009


18.09.2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CEDO, Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Centrul Teritorial  Craiova al  Institutului National de Pregatire  si Perfectionare  a Avocatilor si Baroul Valcea anunta: Potrivit  calendarului aprobat de Consiliul Centrului Teritorial Craiova al I.N.P.P.A. in cadrul  activitatii de pregatire si perfectionare continua a avocatilor, Baroul Valcea organizeaza simpozionul cu tematica:

Analiza jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia dreptului de proprietate.

Admisibilitatea revendicarilor imobiliare directe prin prisma aplicarii Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

Procedura in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului: sesizare, redactarea memoriului introductiv, modul de argumentare al violarii drepturilor prevazute de Conventie, procedura privind admisibilitatea si procedura privind fondul cauzei.”

 

Simpozionul se va desfasura la Baile Olanesti – complexul Palat Olanesti, la data de 3 octombrie 2009, intre  orele 10 -17.

Sunt invitati sa participe toti avocatii membrii ai Baroului Valcea, ai altor barouri din cadrul Centrului Teritorial Craiova al Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor sau din alte barouri.

Simpozionul va fi punctat cu  6 ore in cadrul activitatii de prefectionare continua, eliberandu-se certificate de participare cu precizarea punctelor acordate.

Expunerile  vor fi  pe urmatoarele teme:

 

– Elemente din jurisprudenta CEDO in materia dreptului la respectarea bunurilor sale – Dagalita  Adriana – referent al Curtii Europene a Drepturilor Omului

– Admisibilitatea revendicarii directe (imobiliare) prin prisma aplicarii dispozitiilor  Conventiei – av. Livescu Elena Monica, prodecan al Baroului Valcea, lector INPPA (vor fi abordate si cateva aspecte ale accesibilitatii si previzibilitatii normelor, practicii  si procedurilor interne ca premise ale respectarii Conventiei in materia dreptului de proprietate);

Incalcari ale art.1 din Primul Protocol aditional la C.E.D.O. decurgand din neexecutarea hotararilor judecatoresti (referentul isi propune a aborda situatiile si spetele legate de imobilele nationalizate, Fond Proprietatea, fond funciar – refuzul comisiilor  de aplicare  a legii 18/1991, litigii de munca, drept de autor ) – asist. univ. drd. av. Anelis-Vanina Istratescu;

Actiunea in revendicare – prezentarea unor aspecte din teza de doctorat a d-nei Eugenia Marin, judecator al I.C.C.J.

Incalcarile aduse dreptului de acces la justitie si dreptului de proprietate prin legea 278/2009 de modificare a legii taxelor judiciare de timbru – av. Livescu Elena Monica, prodecan al Baroului Valcea, lector INPPA

Procedura in fata CEDO –  discutarea unor cazuri practice pentru determinarea modului de  intocmire al cererii introductive si stabilirea modului de incadrare si argumentare al incalcarilor drepturilor prevazute de Conventie – Dagalita  Adriana – referent al Curtii Europene a Drepturilor Omului.

In calendarul simpozionului, va figura si lansarea  cartii  editata de editura Hamangiu: ”Actiunea in revendicare” – autor Eugenia Marin.

 

Manifestarea va beneficia si de participarea mai multor edituri de carte juridica care vor prezenta pentru vanzare intreaga lor oferta editoriala la preturi promotionale.

Fata de actualitatea subiectului abordat in cadrul simpozionului si nevoia unei largi dezbateri intre partenerii la savarsirea actului de justitie au fost invitati si membrii ai conducerii U.N.B.R,ai conducerii I.C.C.J., presedinti ai instantelor din raza Curtii de Apel Pitesti, decani ai Barourilor, parlamentari membrii ai comisiilor juridice.

Informatii suplimentare puteti obtine la sediul Baroului si la urmatorul numar de telefon: 0250732336.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro