Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Judecatoria Craiova – Adunarea Generala a judecatorilor din 18 septembrie 2009
18.09.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Comunicat Judecatoria Craiova:

„Avand in vedere motivele pentru care in data de 01.09.2009 membrii Adunarii Generale a judecatorilor de la Judecatoria Craiova au decis, la fel ca si colegii lor din tara, sa adopte forma de protest a restrangerii activitatii din cauza modului in care puterea legislativa si cea executiva au inteles sa trateze justitia,

Tinand cont ca reprezentantii celorlalte puteri nu si-au manifestat pana in prezent nicio pozitie fata de solicitarea de asumare publica a vointei de rezolvare a crizei fara precedent din justitia romana,

Intrucat revendicarile magistratilor au fost ignorate in ciuda numeroaselor intalniri cu parlamentari si ministrul justitiei, si in urma desconsiderarii continue si publice a magistratilor,

ADUNAREA GENERALA A JUDECATORILOR DECIDE

Continuarea protestului in urmatoarea modalitate:

ART. 1 Cu majoritate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat restrangerea activitatii de judecata in urmatorul mod:

– intrarea in sedintele de judecata si amanarea cauzelor cu exceptia: solutionarii propunerilor de arestare preventiva, de prelungire a arestarii preventive,  a cauzelor penale ce au ca obiect solicitarea unor perchezitii sau a unor interceptari si inregistrari audio-video, a verificarii mandatelor de arestare care expira si judecarii lor in consecinta si a propunerilor de liberare conditionata formulate de catre Penitenciarele din raza teritoriala a Judecatoriei Craiova – in materie penala, iar in materie civila:  solutionarea cererilor privind suspendarea provizorie a executarii silite.

– in timpul programului de lucru, judecatorii vor redacta hotararile pronuntate, vor face analiza practicii neunitare si a celei de casare si vor desfasura orice alte activitati cu caracter urgent.

ART. 2 Cu  unanimitate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat ca incepand cu data de 21 .09.2009 programul cu publicul la  sectoarele administrative ale instantei, Biroul repartizare aleatorie si Registratura sa se desfasoare zilnic  in intervalul orar 10:00-12:00.

ART. 3 Cu majoritate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat neimplicarea in Birourile Electorale de Circumscriptie.

ART. 4 Cu unanimitate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat amanarea discutarii punctului de pe ordinea de zi privind stabilirea datei de 6 octombrie 2009, ca data la care activitatea in instanta sa fie intrerupta total, in cazul in care pana la data de 5 octombrie 2009 nu obtinem bugetul instantelor si trecerea taxelor de timbru in Bugetul ICCJ.

ART. 5 Cu  unanimitate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat solicitarea catre reprezentantii la varf ai celor trei puteri in stat de a se intalni in cursul zilei de marti 22.09.2009 la intalnirea mediata de ONG-uri specializate in domeniul justitiei, pentru a se decide cu privire la Pactul pentru justitie si astfel sa gaseasca solutii pentru iesirea din criza.

ART. 6 Cu  unanimitate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat mandatarea domnilor judecatori Laura Andrei, Horatiu Dumbrava, Adi Neacsu, Mona Pivniceru sa ne reprezinte la negocierile si discutiile purtate cu oficialii  statului.

ART. 7  Cu majoritate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat solicitarea demiterii Ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, domnul Catalin Marian Predoiu, fata de modul defectuos si lipsit de transparenta in care a gestionat conflictul dintre instantele judecatoresti si puterea executiva.

Judecatorii craioveni reafirma necesitatea sprijinului si intelegerii din partea opiniei publice, a justitiabililor si a avocatilor cu privire la situatia ivita. Ii asigura pe acestia ca numai aceasta forma constitutionala de protest este necesara pentru adoptarea masurilor in vederea functionarii adecvate a justitiei, in conditii de independenta, profesionalism si eficienta.

Purtator de cuvant

Judecator Andreea Titoiu”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate