Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Judecatoria Craiova – Adunarea Generala a judecatorilor din 18 septembrie 2009
18.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Judecatoria Craiova:

„Avand in vedere motivele pentru care in data de 01.09.2009 membrii Adunarii Generale a judecatorilor de la Judecatoria Craiova au decis, la fel ca si colegii lor din tara, sa adopte forma de protest a restrangerii activitatii din cauza modului in care puterea legislativa si cea executiva au inteles sa trateze justitia,

Tinand cont ca reprezentantii celorlalte puteri nu si-au manifestat pana in prezent nicio pozitie fata de solicitarea de asumare publica a vointei de rezolvare a crizei fara precedent din justitia romana,

Intrucat revendicarile magistratilor au fost ignorate in ciuda numeroaselor intalniri cu parlamentari si ministrul justitiei, si in urma desconsiderarii continue si publice a magistratilor,

ADUNAREA GENERALA A JUDECATORILOR DECIDE

Continuarea protestului in urmatoarea modalitate:

ART. 1 Cu majoritate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat restrangerea activitatii de judecata in urmatorul mod:

– intrarea in sedintele de judecata si amanarea cauzelor cu exceptia: solutionarii propunerilor de arestare preventiva, de prelungire a arestarii preventive,  a cauzelor penale ce au ca obiect solicitarea unor perchezitii sau a unor interceptari si inregistrari audio-video, a verificarii mandatelor de arestare care expira si judecarii lor in consecinta si a propunerilor de liberare conditionata formulate de catre Penitenciarele din raza teritoriala a Judecatoriei Craiova – in materie penala, iar in materie civila:  solutionarea cererilor privind suspendarea provizorie a executarii silite.

– in timpul programului de lucru, judecatorii vor redacta hotararile pronuntate, vor face analiza practicii neunitare si a celei de casare si vor desfasura orice alte activitati cu caracter urgent.

ART. 2 Cu  unanimitate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat ca incepand cu data de 21 .09.2009 programul cu publicul la  sectoarele administrative ale instantei, Biroul repartizare aleatorie si Registratura sa se desfasoare zilnic  in intervalul orar 10:00-12:00.

ART. 3 Cu majoritate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat neimplicarea in Birourile Electorale de Circumscriptie.

ART. 4 Cu unanimitate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat amanarea discutarii punctului de pe ordinea de zi privind stabilirea datei de 6 octombrie 2009, ca data la care activitatea in instanta sa fie intrerupta total, in cazul in care pana la data de 5 octombrie 2009 nu obtinem bugetul instantelor si trecerea taxelor de timbru in Bugetul ICCJ.

ART. 5 Cu  unanimitate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat solicitarea catre reprezentantii la varf ai celor trei puteri in stat de a se intalni in cursul zilei de marti 22.09.2009 la intalnirea mediata de ONG-uri specializate in domeniul justitiei, pentru a se decide cu privire la Pactul pentru justitie si astfel sa gaseasca solutii pentru iesirea din criza.

ART. 6 Cu  unanimitate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat mandatarea domnilor judecatori Laura Andrei, Horatiu Dumbrava, Adi Neacsu, Mona Pivniceru sa ne reprezinte la negocierile si discutiile purtate cu oficialii  statului.

ART. 7  Cu majoritate de voturi, Adunarea Generala a judecatorilor Judecatoriei Craiova a hotarat solicitarea demiterii Ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, domnul Catalin Marian Predoiu, fata de modul defectuos si lipsit de transparenta in care a gestionat conflictul dintre instantele judecatoresti si puterea executiva.

Judecatorii craioveni reafirma necesitatea sprijinului si intelegerii din partea opiniei publice, a justitiabililor si a avocatilor cu privire la situatia ivita. Ii asigura pe acestia ca numai aceasta forma constitutionala de protest este necesara pentru adoptarea masurilor in vederea functionarii adecvate a justitiei, in conditii de independenta, profesionalism si eficienta.

Purtator de cuvant

Judecator Andreea Titoiu”

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti