Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Hunedoara. Adunarea Generala a judecatorilor din 18 septembrie 2009
21.09.2009 | mihaela.topa, juridice.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Tribunalul Hunedoara:

„In data de 18 septembrie 2009, ora 12.00 a avut loc adunarea generala a judecatorilor de la tribunalul Hunedoara.

Aceasta a hotarat continuarea actiunii de protest inceputa la 01 septembrie 2009 pana la data de 02 octombrie 2009, inclusiv.

In functie de rezultatul negocierilor purtate de reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii si de Asociatiile Magistratilor cu reprezentantii puterii executive, in legatura cu solutionarea efectivaa solicitarilor puterii judecatoresti si a garantiilor prezentate de puterea legislativa si executiva in rezolvarea solicitarilor formulate, adunarea generala a judecatorilor de la tribunalul Hunedoara va analiza si anterior datei de 02 octombrie 2009, oportunitatea suspendarii sau incetarii acestei actiuni.

Continuarea actiunii de protest va imbraca forma restrangerii activitatii de judecata, urmand a se solutiona atat tipurile de cauze stabilite prin Hotararea nr. 3/AG/ 01 septembrie 2009, cat si alte tipuri de cauze, stabilite in cadrul adunarii generale a judecatorilor de la tribunalul Hunedoara din data de 18.09.2009.

Activitatea judecatorilor delegati la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunalul Hunedoara va viza o sedinta pe saptamana, respectiv lunea. Urmeaza ca judecatorul delegat sa fie desemnat de catre presedintele Sectiei comerciale si de contencios administrativ si fiscal.

Documentele si inscrisurile privind cauzele aflate pe rolul instantei pot fi depuse la dosar si vor fi comunicate de catre complet.

Mentionam faptul caactivitatea cu publicul la biroul de Informare si Relatii  Publice, compartimentele arhiva, registratura, biroul apostilari acte se va desfasura normal nefiind afectata de aceasta forma de protest.

Adunarea Generalaa hotarat continuarea protestului pana la data de 02 octombrie 2009 inclusiv,  in vederea:

1. recunoasterii justitiei drept domeniu strategic de interes national si elaborarea pana la sfarsitul anului a unei strategii de consolidare a sistemului judiciar, precum si incheierea unui pact asupra justitiei de catre puterea executiva, legislativa si judecatoreasca, care sa garanteze respectarea recomandarilor Comitetului Ministrilor cu privire la independenta puterii judecatoresti.

2. demararea procedurilor administrative de preluare, potrivit legii, de la 01 ianuarie 2010, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a atributiilor Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti referitoare la gestionarea bugetului curtilor de apel, tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor,  precum si a patrimoniului de sistem gestionat in prezent de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

3. stabilirea pentru bugetul justitiei, respectiv al curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor, al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si al Ministerului Public, cumulate, a unui prag minim de 1% din PIB.

4. trecerea imediata a taxelor de timbru si timbrului judiciar de la bugetele locale si Ministerul Justitiei la bugetele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a instantelor judecatoresti, avand ca destinatie expresa finantarea functionarii acestora, prin modificarea prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului a prevederilor din Legea nr. 76/2009, precum si a sumelor incasate la bugetul de stat cu titlu de impozit pentru toate activitatile in legatura cu sistemul judiciar, a amenzilor si cheltuielilor judiciare.

5. angajamentul ferm din partea Guvernului ca vor fi platite drepturile salariale obtinute prin hotarari judecatoresti.

6. eliminarea obligatiei de participare a judecatorilor la orice activitate legata de scrutinurile electorale, de orice fel.

7. salarizarea tuturor judecatorilor, indiferent de gradul instantei, la nivelul celorlalte doua puteri in stat.

Biroul de informare si relatii publice

Judecator Timisan Carmen Mihaela”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti