Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisar sef, sofer, pensionar pe caz de boala trimisi in judecata ref. inmatriculare autovehicule


22 septembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Fiscalitate, Flux informații

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Tirgu Mures au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati:

FLOREA GHEORGHE STEFAN, ofiter de politie cu grad de comisar sef in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Mures – Biroul Inmatriculari Vehicule, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata;

FILIMON ERVIN – EUGEN, sofer, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata;

FARCAS NICOLAE, coordonator transport la SC”SALUBRISERV”SA Tirgu Mures, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice si uz de fals, ambele in forma continuata;

MOLNAR ISTVAN, pensionar pe caz de boala, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata.

Potrivit unui cumunicat DNA, „in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada septembrie 2007 – iunie 2008, inculpatul Florea Gheorghe Stefan, in calitate de sef Birou Inmatriculare si Evidenta Vehiculelor Rutiere Mures, a acordat, in mod repetat, incalcand prevederile legale, autorizatii provizorii de circulatie si a inmatriculat permanent, pe numele unor persoane cu handicap scutite de plata taxei de prima inmatriculare, urmatoarele autoturisme: Audi A4, Ford Lincoln Limousine, Mitsubishi Pajero, Mercedes Benz, Audi Allroad, Opel Frontera. Pentru a face posibila eludarea obligatiilor de plata a taxei de prima inmatriculare, inculpatul Florea Gheorghe Stefan a efectuat personal verificarea documentelor, a acordat autorizatiile de circulatie provizorie, a aprobat inmatricularea permanenta pe numele unor persoane cu handicap scutite de taxe, fara ca acestea sa stie, iar ulterior a efectuat transcrierea a cinci dintre autovehicule pe numele altor persoane fizice si juridice si a autoturismului Opel Frontera pe numele sau.

Pentru autoturismele inmatriculate permanent pe numele unor persoane cu handicap scutite de plata taxei de prima inmatriculare, inculpatul a semnat in fals documentele necesare inmatricularii.

Procedand in acest mod, inculpatul Florea Gheorghe Stefan a obtinut pentru sine un avantaj patrimonial in suma de 9.384,88 lei, pentru SC”SALUBRISERV”SA Tirgu Mures, un avantaj patrimonial in suma de 83.526,45 lei, iar pentru inculpatul Filimon Ervin Eugen un avantaj patrimonial de 20.527,75 lei. Prejudiciul adus avutului public se ridica la suma totala de 113.439.08 lei – reprezentand cuantumul taxelor de prima inmatriculare.

In aceeasi cauza, inculpatul Filimon Ervin Eugen l-a ajutat pe inculpatul Florea Gheorghe Stefan sa inmatriculeze pe numele sau, fara plata taxei de prima inmatriculare, autoturismul Audi A4, semnand in fals o factura fiscala necesara inmatricularii.

De asemenea, inculpatul Farcas Nicolae l-a determinat cu stiinta, in mod repetat, pe inculpatul Florea Gheorghe Stefan sa autorizeze provizoriu pentru circulatie si sa inmatriculeze pe numele societatii comerciale ”SALUBRISERV”SA Tirgu Mures, incalcand dispozitiile legale, autoturismele Ford Lincoln Limousine, Mitsubishi Pajero, Mercedes Benz si Audi Allroad. Acesta a obtinut si folosit inscrisuri sub semnatura privata care confirmau vanzarea/cumpararea acestor autoturisme de o persoana cu handicap, cunoscand ca inscrisurile sunt false.

In perioada februarie – iunie 2008, inculpatul Molnar Istvan, in mod repetat i-a ajutat pe inculpatii Florea Gheorghe Stefan si Farcas Nicolae carora le-a pus la dispozitie actele apartinand a doua persoane cu handicap, indreptatite la scutire de la plata taxei de prima inmatriculare, fara acceptul titularilor, in vederea inmatricularii permanente, nelegale, a celor sase autoturisme.

In cauza, A.N.A.F – Directia Generala a Finantelor Publice Mures s-a constituit parte civila cu suma de 113.439,08 lei, iar asupra celor sase autoturisme aflate in proprietatea lui Filimon Ervin Eugen, a lui Florea Gheorghe Stefan si a SC”SALUBRISERV” SA Tirgu Mures s-a dispus, de catre procurori, instituirea sechestrului asigurator.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Tirgu Mures.”

Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică