Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
4 comentarii

Sa intoarcem armele impotriva magistratilor


22 septembrie 2009 | mihaela.topa, Fanuta Lisman

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Corporate, Opinii

Cu un astfel de titlu succesul este garantat. Al cui succes? Al meu, desigur. Mă mai doare şi de altceva? Îmi mai pasă şi de altcineva? Merge ceva prost pe undeva? Şi eu ce să fac? A, da, ştiu! Să văd cum pot face să trag şi eu un folos din asta! Super! Idee genială!

Bine, bine – veţi spune – dar nu poţi pune un titlu doar pentru a avea audienţă mare! Păi, aş putea, dar nu am atât de mult tupeu. Mai am pe undeva un dram de responsabilitate. Nu prea multă dar atât cât să vă spun de ce am ales acest titlu (în afara motivelor enunţate mai sus).

Bun! Să întoarcem armele. Dar, împotriva cui?! Mai face cineva grevă? Mai protestează cineva? Mai cere cineva ceva? Da? Dar de unde ştiţi?

Vă întreb pentru că eu, după o zi de muncă şi de alergătură prin oraş, ajung acasă şi deschid televizorul. Nimic. Sau, ca să fim cinstiţi, mai nimic. Deschid calculatorul. Cam acelaşi lucru. Ziare nu mi-am cumpărat. Oooo, ce noroc. Vin ştirile de la ora 19. O să aflu acum ce s-a mai întâmplat! Încep ştirile. Aştept şi tot aştept. Mi se pare normal să se spună ceva mai pe la începutul jurnalelor, că de, continuă protestele, ne afectează pe toţi şi, deci, trebuie să fim informaţi! Dar, mare dezamăgire! Am sperat degeaba că după ce văd ce s-a mai întâmplat mă pot duce să spăl vasele! Nici vasele nu le-am spălat, nici cu copilul nu m-am jucat, dar aşteptarea mi-a fost răsplătită. Linişte! Trebuie să aud! Dar ce? Magistraţii nu se cuminţesc şi dl. Predoiu le promite că-i pune la punct. Le ia registrul comerţului.

Ce mai vor şi magistraţii ăștia? Şi-au primit drepturi salariale frumuşele şi totuşi nu s-au potolit! Li se va lua munca de la registrul comerţului şi ceva îmi spune că tot nu se vor potoli (fie vorba între noi, cred că astfel li s-a făcut un bine iar pentru asta magistraţii îşi râd în barbă). Oare ce mai urmeză? Poate aflu mâine la ştirile de la ora 19 pentru că în restul zilei nimeni nu vorbeşte.

Păi de ce să se mai spună ceva? Nu creşte audienţa! Nu ne-am obişnuit? Lucrurile serioase, importante, nu aduc audienţă! Observaţi chiar şi pe acest site. Anunţul cu privire la şedinţa Adunării Generale a Înaltei Curți de Casatie și Justitie de ieri (precum şi alte titluri care pun probleme seriase pe tapet), până la acest moment când scriu aceste rânduri, a fost citit de ceva mai bine de 1300 de ori. În schimb, anumite titluri – mai provocatoare, care ne trezesc spiritul combativ – sunt citite de mult mai mulţi cititori.

Acum mă puteţi înţelege şi pe mine. Mulţumesc.

Fanuta Lisman

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică