« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii
4 comentarii

Sa intoarcem armele impotriva magistratilor
22.09.2009 | mihaela.topa, Fanuta Lisman

Secţiuni: Corporate, Opinii | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Cu un astfel de titlu succesul este garantat. Al cui succes? Al meu, desigur. Mă mai doare şi de altceva? Îmi mai pasă şi de altcineva? Merge ceva prost pe undeva? Şi eu ce să fac? A, da, ştiu! Să văd cum pot face să trag şi eu un folos din asta! Super! Idee genială!

Bine, bine – veţi spune – dar nu poţi pune un titlu doar pentru a avea audienţă mare! Păi, aş putea, dar nu am atât de mult tupeu. Mai am pe undeva un dram de responsabilitate. Nu prea multă dar atât cât să vă spun de ce am ales acest titlu (în afara motivelor enunţate mai sus).

Bun! Să întoarcem armele. Dar, împotriva cui?! Mai face cineva grevă? Mai protestează cineva? Mai cere cineva ceva? Da? Dar de unde ştiţi?

Vă întreb pentru că eu, după o zi de muncă şi de alergătură prin oraş, ajung acasă şi deschid televizorul. Nimic. Sau, ca să fim cinstiţi, mai nimic. Deschid calculatorul. Cam acelaşi lucru. Ziare nu mi-am cumpărat. Oooo, ce noroc. Vin ştirile de la ora 19. O să aflu acum ce s-a mai întâmplat! Încep ştirile. Aştept şi tot aştept. Mi se pare normal să se spună ceva mai pe la începutul jurnalelor, că de, continuă protestele, ne afectează pe toţi şi, deci, trebuie să fim informaţi! Dar, mare dezamăgire! Am sperat degeaba că după ce văd ce s-a mai întâmplat mă pot duce să spăl vasele! Nici vasele nu le-am spălat, nici cu copilul nu m-am jucat, dar aşteptarea mi-a fost răsplătită. Linişte! Trebuie să aud! Dar ce? Magistraţii nu se cuminţesc şi dl. Predoiu le promite că-i pune la punct. Le ia registrul comerţului.

Ce mai vor şi magistraţii ăștia? Şi-au primit drepturi salariale frumuşele şi totuşi nu s-au potolit! Li se va lua munca de la registrul comerţului şi ceva îmi spune că tot nu se vor potoli (fie vorba între noi, cred că astfel li s-a făcut un bine iar pentru asta magistraţii îşi râd în barbă). Oare ce mai urmeză? Poate aflu mâine la ştirile de la ora 19 pentru că în restul zilei nimeni nu vorbeşte.

Păi de ce să se mai spună ceva? Nu creşte audienţa! Nu ne-am obişnuit? Lucrurile serioase, importante, nu aduc audienţă! Observaţi chiar şi pe acest site. Anunţul cu privire la şedinţa Adunării Generale a Înaltei Curți de Casatie și Justitie de ieri (precum şi alte titluri care pun probleme seriase pe tapet), până la acest moment când scriu aceste rânduri, a fost citit de ceva mai bine de 1300 de ori. În schimb, anumite titluri – mai provocatoare, care ne trezesc spiritul combativ – sunt citite de mult mai mulţi cititori.

Acum mă puteţi înţelege şi pe mine. Mulţumesc.

Fanuta Lisman

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD