Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

UNJR saluta decizia MJLC ref. neimplicarea judecatorilor in activitatea Registrului comertului


22 septembrie 2009 | mihaela.topa, juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Comunicat UNJR:

” Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) saluta decizia ministrului justitiei cu privire la neimplicarea judecatorilor in activitatea Registrului Comertului.

Fata de comunicatul din data de 21.09.2009 a ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti prin care acesta anunta intentia degrevarii judecatorilor de atributiile de la Registrul Comertului, UNJR isi exprima satisfactia ca una dintre solicitarile magistratilor care fac obiectul protestului declansat in luna iunie 2009 si continuat in septembrie 2009 este pe cale de a fi realizata.

Astfel, magistratii militeaza pentru declararea justitiei ca domeniu de importanta strategica in Romania, situarea puterii judiciare la nivelul celorlalte doua puteri publice, finantarea corespunzatoare a instantelor si parchetelor din Romania, asigurarea ca sursa principala a acestei finantari a incasarii in bugetul propriu a taxelor de timbru si celorlalte venituri legate de activitatea judiciara, alocarea unui procent de 1% din PIB pentru justitie, rezolvarea problemei supraincarcarii si a insuficientei resurselor umane, degrevarea magistratilor de sarcini nejurisdictionale.

Cu privire la acest din urma aspect, UNJR invedereaza ca inca din 1986 Consiliul Europei a prevazut in Recomandarea nr.12 a Comitetului Ministrilor necesitatea eliberarii judecatorilor de sarcinile nejuridice, printre care si acelea desfasurate in legatura cu registrele comerciale, ca masura de prevenire si eliminare a volumului de sarcini ce revin judecatorilor. O astfel de solutie a fost adoptata de statul roman cu privire la activitatile de publicitate imobiliara si se asteapta a fi adoptata in privinta activitatilor electorale.

UNJR asteapta aceeasi deschidere a ministrului si pentru celelalte solicitari ale magistratilor, ce necesita nu numai disponibilitate, ci si promptitudine fata de criza fara precedent in care se afla justitia romana.

Presedinte,

Judecator Dana Garbovan”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică