« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

UNJR saluta decizia MJLC ref. neimplicarea judecatorilor in activitatea Registrului comertului
22.09.2009 | mihaela.topa, juridice.ro

Secţiuni: Content, Corporate | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat UNJR:

” Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) saluta decizia ministrului justitiei cu privire la neimplicarea judecatorilor in activitatea Registrului Comertului.

Fata de comunicatul din data de 21.09.2009 a ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti prin care acesta anunta intentia degrevarii judecatorilor de atributiile de la Registrul Comertului, UNJR isi exprima satisfactia ca una dintre solicitarile magistratilor care fac obiectul protestului declansat in luna iunie 2009 si continuat in septembrie 2009 este pe cale de a fi realizata.

Astfel, magistratii militeaza pentru declararea justitiei ca domeniu de importanta strategica in Romania, situarea puterii judiciare la nivelul celorlalte doua puteri publice, finantarea corespunzatoare a instantelor si parchetelor din Romania, asigurarea ca sursa principala a acestei finantari a incasarii in bugetul propriu a taxelor de timbru si celorlalte venituri legate de activitatea judiciara, alocarea unui procent de 1% din PIB pentru justitie, rezolvarea problemei supraincarcarii si a insuficientei resurselor umane, degrevarea magistratilor de sarcini nejurisdictionale.

Cu privire la acest din urma aspect, UNJR invedereaza ca inca din 1986 Consiliul Europei a prevazut in Recomandarea nr.12 a Comitetului Ministrilor necesitatea eliberarii judecatorilor de sarcinile nejuridice, printre care si acelea desfasurate in legatura cu registrele comerciale, ca masura de prevenire si eliminare a volumului de sarcini ce revin judecatorilor. O astfel de solutie a fost adoptata de statul roman cu privire la activitatile de publicitate imobiliara si se asteapta a fi adoptata in privinta activitatilor electorale.

UNJR asteapta aceeasi deschidere a ministrului si pentru celelalte solicitari ale magistratilor, ce necesita nu numai disponibilitate, ci si promptitudine fata de criza fara precedent in care se afla justitia romana.

Presedinte,

Judecator Dana Garbovan”

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD