Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Functionari publici trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si uz de fals
22.09.2009 | mihaela.topa, juridice.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Ioniță Mircea, fost subprefect al Instituției Subprefectului  judetul Prahova, acuzat de savarșirea infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, Gheorghe Elena Violeta, consilier la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova,în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, Lambrulescu Ioana Daniela, consilier juridic în cadrul Instituției Prefectului judetul Prahova, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de uz de fals şi instigare la infracţiunea continuată de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Potrivit unui comunicat DNA, „în rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Inculpata Lambrulescu Ioana Daniela, în scopul de a obţine în mod fraudulos un teren în suprafaţă de 2.400 mp (situat în localitatea Dâmbu, oraş Băicoi) pe care era amplasată o sondă petrolieră aflată în exploatarea S.C.PETROM S.A., l-a determinat pe inculpatul Ioniţă Mircea, subprefect al Instituţiei Prefectului Judeţului Prahova, să-i acorde sprijinul necesar în acest sens. Dobândirea proprietăţii asupra acestui teren (solicitat de inculpată în numele moştenitorilor bunicului său defunct) a avut drept consecinţă şi obţinerea dreptului de a câştiga foloase materiale de la S.C. PETROM S.A. ca urmare a existenţei sondei petroliere pe terenul respectiv, deşi terenul nu a aparţinut niciodată bunicului său.

Astfel, în cursul lunii decembrie 2006, inculpatul Ioniţă Mircea, în calitate de subprefect al judeţului Prahova, la solicitarea inculpatei Lambrulescu Ioana Daniela, a refuzat semnarea unui titlu de proprietate asupra terenului respectiv întocmit cu respectarea dispoziţiilor legale şi în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive, dispunând totodată rescrierea acestuia, iar în luna ianuarie 2007, în aceeaşi calitate, a semnat noul titlu de proprietate.

De asemenea, în vederea admiterii acţiunii având ca obiect modificarea unui titlu de proprietate asupra aceluiaşi teren, inculpata Lambrulescu Ioana Daniela a depus la dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Câmpina un extras din „Planul parcelar cu reconstituirea dreptului de proprietate, conform Legii nr. 18/1991 – Localitatea Dâmbu, oraş Băicoi, judeţ Prahova, Scara 1:2000”, cunoscând că acesta conţine menţiunea falsă cu privire la numele bunicului său.

În acelaşi scop, în luna ianuarie 2007, inculpata Gheorghe Elena Violeta, în calitate de consilier în cadrul O.C.P.I. Prahova, a vizat procesul verbal de punere în posesie asupra aceluiaşi teren, rescris şi întocmit cu încălcarea dispoziţiilor legale şi contrar unei sentinţe civile a Judecătoriei Câmpina, având drept consecinţă dobândirea în mod ilegal a dreptului de proprietate asupra terenului respectiv.

După obţinerea dreptului de proprietate, Lambrulescu Ioana Daniela a acţionat în judecată S.C. PETROM S.A şi a obţinut suma de 114.763,66 lei, reprezentând despăgubirile acordate ca urmare a existenţei sondei pe terenul respectiv. S.C. PETROM S.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu această sumă, solicitând anularea titlului de proprietate emis în mod fraudulos.”

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Ploieşti.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti