« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
2 comentarii

CSM saluta degrevarea magistratilor de activitatile la Registrul comertului
22.09.2009 | JURIDICE.ro, Juridice.ro

Secţiuni: Content, Corporate | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat CSM:

„Consiliul Superior al Magistraturii saluta anuntul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti cu referitor la degrevarea magistratilor de activitatile extrajudiciare desfasurate in vederea infiintarii societatilor comerciale in temeiul Legii 26/1990 privind registrul comertului.

Inca din luna iunie 2008 Consiliul Superior al Magistraturii a adresat Ministerului Justitiei – singurul care are initiativa legislativa in domeniu – o scrisoare prin care a solicitat initierea modificarii unor acte normative prin care judecatorii sa fie degrevati de alte activitati decat cele ce tin exclusiv de activitatea de judecata, respectiv: cele care tin de procesul electoral, cele care se refera la infiintarea asociatilor de proprietari, a societatilor agricole, a societatilor comerciale si a sindicatelor.

Cu acel prilej Consiliul Superior al Magistraturii s-a aflat in imposibilitate de  sa-si aduca la indeplinire  obligatiile asumate in materia politicii de resurse umane, prin care se urmareste concentrarea judecatorului pe ceea ce inseamna actul de judecata, imbunatatirea calitatii acestuia si cresterea celeritatii in judecata cauzelor.

Factorul care a determinat aceasta imposibilitate a fost in acel moment solutia adoptata de Ministerul Justitiei de a lasa in sarcina magistratilor activitati care nu tin de activitatea de judecata, deoarece degrevarea lor presupunea in opinia ministrului de atunci „analize complexe”, „noi politici de resurse umane”, ca este „necesar un studiu aprofundat” si „evaluari complexe legislative si institutionale”, iar „participarea magistratilor in organizarea si desfasurarea procesului electoral confera garantia desfasurarii corecte acestuia datorita integritatii de care ei se  bucura” .

Consiliul Superior al Magistraturii a atras si atunci atentia ca de prea mult timp activitatea de judecata se bazeaza in proportie covarsitoare pe factorul uman, care este supus unei foarte mari uzuri in conditiile supraincarcarii activitatii magistratilor cu prea multe cauze dar si cu activitati extrajudiciare.”

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “CSM saluta degrevarea magistratilor de activitatile la Registrul comertului”

  1. davegahan spune:

    Si acuma vine momentul in care trebuie sa apara pe aici un mancator de cadavre care sa acuze judecatorii ca vor bani mai multi in conditiile in care li se ia din sarcina una dintre atributii.

  2. lexick spune:

    Sunt multi mancatori de cadavre, sunt curior care este primul ce apare. 🙂 A devenit o moda sa mananci cadavre , la fel cum e moda cu fata de la pagina 5 :=)=

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD