Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Actiunea „Tunetul” la Maramures


23 septembrie 2009 | mihaela.topa, juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Un grup infracțional de traficanți de droguri a fost prins de către polițiștii maramureșeni, sprijiniți in acțiunea lor și de către ofițeri din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă precum și indrumarea procurorilor.

Potrivit unui comunicat al IPJ Maramureș „o grupare infracţională, formată din patru persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 36 de ani, a fost identificată şi destructurată, în urma unor activităţi comune, desfăşurate de poliţiştii maramureşeni, specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Activităţile desfăşurate au condus la obţinerea de informaţii cu privire la implicarea membrilor grupării (respectiv R. V., de 28 de ani, T.Ţ., de 26 de ani, ambii din Baia Mare, I.L., de 36 de ani şi F.T. de 33 de ani, ambii din localitatea Corni, Judeţul Maramureş) care au ca preocupare cultivarea, distribuirea şi consumul de canabis, pe raza judeţului Maramureş.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au fost sprijiniţi în acţiune de ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Maramureş.

În cadrul activităţilor desfăşurate poliţiştii maramureşeni au colaborat cu ofiţeri S.R.I. – Secţia Judeţeană Maramureş.

În baza datelor obţinute şi a documentării realizate în cauză, astăzi, 22 septembrie, în cadrul acţiunii „TUNETUL”, au fost efectuate şase percheziţii şi au fost puse în executare trei mandate de aducere.

Dosarul penal privind infracţiunile de trafic şi consum ilicit de droguri a fost instrumentat sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş.

Cei patru tineri sunt suspectaţi că, în perioada mai – septembrie 2009, pe raza comunei Bicaz, au cultivat plante de canabis disimulate în trei culturi de porumb şi cartofi. Apoi, când plantele au ajuns la maturitate, le-au recoltat, transportat şi depozitat – în vederea uscării, în diferite locuri de pe raza Localităţii Corni şi a Municipiul Baia Mare, cu scopul valorificării ulterioare în Judeţele Maramureş şi Cluj.

În urma percheziţiilor efectuate astăzi la domiciliile suspecţilor şi la locurile de depozitare a drogurilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 150 kg plante de canabis uscate.

În baza probelor administrate la dosar, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor patru suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi consum ilicit de droguri.

Mâine, 23 septembrie, suspecţii vor fi prezentaţi Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în această activitate infracţională.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică