Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Consilier judetean. ANI sesizeaza Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures ref. fals in declaratii (declaratia de avere)
23.09.2009 | mihaela.topa, juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Naționala de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007 privind inființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecatoria Târgu-Mureș, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către doamna Achim Marcela, consilier judeţean la Consiliul Judeţean Mureş, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Potrivit unui comunicat ANI, Agentia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că „doamna ACHIM MARCELA, consilier judeţean la Consiliul Judeţean Mureş, nu a completat şi depus în termenul prevăzut de art. 44, alin. 2 din Legea nr. 144/2007, republicată, declaraţiile de avere şi de interese aferente anului 2007, în consecinţă, aceasta fiind sancţionată contravenţional cu o amendă în cuantum de 500 Lei.

Procedura de înştiinţare, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, republicată, s-a efectuat prin patru adrese trimise la adresa de domiciliu, prin care doamna ACHIM MARCELA a fost informată despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistată sau reprezentată de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că, în anul fiscal 2007, doamna ACHIM MARCELA, pe lângă veniturile de natură salarială, a mai realizat o serie de venituri pe care nu le-a menționat în declarația de avere depusă la Consiliul Județean Mureș sub nr. 5560/20/14.07.2008, după cum urmează:

– venit brut din salarii la funcția de bază, în sumă de 9.237 lei, conform declaraţiei informative, depusă de către Camera Deputaţilor, pe lunile ianuarie – septembrie 2007;

– venit brut din salarii în afara funcţiei de bază, pe lunile octombrie – decembrie 2007, în sumă de 3.586 lei, conform declaraţiei informative, depusă de către Camera Deputaţilor;

– venit brut din profesii liberale, în anul 2007, în sumă de 9.506 lei, potrivit declaraţiei speciale, depusă la Administraţia Financiară;

– la Cap. VII, „Venituri ale declarantului”, în declaraţia de avere pentru anul fiscal 2007, doamna ACHIM MARCELA consemnează un venit anual în sumă de 21.720, fără a menţiona sursa venitului.

Având în vedere faptul că aspectele menţionate anterior constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către doamna ACHIM MARCELA a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Tg. Mureş.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.