Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Precizari ale Administratiei Prezidentiale ref. Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice
24.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale, ca urmare a dezbaterilor din presă, cu privire la Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România:

„Având în vedere distorsionarea mediatică a dezbaterii Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice, Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale face următoarele precizări:

1. Raportul este un document amplu cu privire la riscurile şi inechităţile sociale din România, abordând probleme de maximă relevanţă socială precum sărăcia, şomajul, decalajul de şanse şi resurse între mediul rural şi urban, sistemul ineficient de protecţie socială sau scăderea accelerată a populaţiei.

2. Pe lângă aceste probleme fundamentale, Comisia de experţi independenţi a prezentat posibile variante de acţiune pentru limitarea altor fenomene în continuă creştere, precum consumul de droguri şi răspândirea bolilor cu transmitere sexuală, cărora le cad victime în special persoane tinere.

3. Aceste probleme sunt grave. Administraţia Prezidenţială consideră, însă, că focalizarea excesivă pe aceste două aspecte umbreşte amplitudinea problemelor de natură socială semnalate în raport, pentru a căror rezolvare este necesară o largă dezbatere.

4. Analiza Comisiei prezidenţiale cu privire la cele două probleme nu este o pledoarie, după cum nu reprezintă niciun atac la valori, ci este o analiză ştiinţifică a acestor grave fenomene. Dovadă în acest sens o reprezintă precizarea pe care autorii înşişi o fac la pagina 249, anume că “o serie de studii realizate în state care au legalizat deja prostituţia arată că măsura nu a avut efectele sperate în reducerea consecinţelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate”.

5. Toate comisiile prezidenţiale au funcţionat în baza principiului independenţei, pornind de la necesitatea punerii expertizei apolitice la dispoziţia autorităţilor statului şi a opiniei publice.

6. Variantele propuse de Comisia de experţi trebuie să facă obiectul unei dezbateri publice lucide şi oneste, la care să participe clasa politică, reprezentanţi ai comunităţii medicale, ai celei juridice, reprezentanţi ai cultelor şi ai organizaţiilor neguvernamentale.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti