Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Consilier judetean. ANI sesizeaza Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures ref. fals in declaratii (declaratia de avere)
27.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Târgu Mureș, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către domnul MORA AKOS DANIEL, Consilier județean în cadrul Consiliului Judeţean Mureș, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Potrivit unui comunicat al ANI, „având în vedere faptul că domnul MORA AKOS DANIEL și-a depus declarațiile de avere și de interese pentru anul fiscal 2007 cu nerespectarea termenului prevăzut de art. 44, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei, iar procedura de control a fost declanșată din oficiu, în conformitate cu prevederile legale.

În urma analizării datelor înscrise în declarațiile de avere și de interese completate de către acesta în perioada 2005-2009 și a comparării acestora cu informațiile solicitate instituțiilor competente, au rezultat următoarele:

– în declarația de avere depusă în anul 2005, înregistrată la Consiliul Județean Mureș cu nr. 5251/06.05.2005, acesta nu menționează venituri din dobânzi, în sumă de 7.883 lei, și venituri din dividende, în cuantum de 108.000 lei, conform declarației informative depusă de S.C. MORAGROIND S.R.L., față de venitul din dividende înscris în declarația de avere, în sumă de 57.393 lei;

– în aceeași declarație de avere, domnul MORA AKOS DANIEL nu a menționat un imobil situat în Municipiul Târgu Mureș;

– în declarația de avere depusă pentru anul fiscal 2008, înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub nr. 5560/30/04.06.2009, acesta declară faptul că ar fi obținut venituri din dividende în valoare de 400.000 lei, în realitate, acesta obținând din dividende doar sumă de 165.517 lei, conform declarației informative depusă de S.C. MORAGROIND S.R.L;

– în anul 2008, domnul MORA AKOS DANIEL a obținut un venit brut din salarii în afara funcției de bază, în valoare de 1.046 lei, de la Ministerul Agriculturii Pădurilor și Dezvoltării Rurale, venit care nu se regăsește menționat în declarația de avere depusă pentru anul fiscal 2008.

Având în vedere existența indiciilor temeinice privind săvârşirea de către domnul MORA AKOS DANIEL a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Târgu Mureș.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organul judiciar.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.