Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Alegeri Prezidentiale 2009. Guvernul a adoptat 8 HG
24.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Guvernul Romaniei:

„Executivul a aprobat astăzi un set de opt Hotărâri de Guvern pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale, a anunţat vicepremierul Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor.

Aceste Hotărâri stabilesc programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României, aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare pregătirii scrutinului, stabilirea secţiilor de votare speciale, a modelului buletinului de vot, a modelului ştampilei, a timbrului colant şi a copiei de pe lista electorală permanentă.

„Prin prevederile aprobate astăzi de Guvern şi măsurile luate de Ministerul Administraţiei şi Internelor dorim să avem un proces electoral curat. Caracteristica acestui proces electoral dorim să fie domnia legii”, a declarat vicepremierul Dan Nica.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a precizat că potrivit uneia dintre Hotărârile aprobate de Guvern, vor fi înfiinţate peste 3.500 de secţii de vot speciale, în care vor vota numai cetăţenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua scrutinului. De asemenea, persoanele care vor vota în aceste secţii speciale vor depune o declaraţie pe proprie răspundere, în care se precizează că au luat la cunoştinţă faptul că votul multiplu se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Un alt element de noutate adus de actul normativ constă în amplasarea, la intrarea în toate secţiile speciale de vot, a unor camere web conectate la calculator, care vor înregistra video pe toată perioada votului. „Pregătirea instalării acestor camere web a început de peste o lună şi nu presupune cheltuieli suplimentare”, a afirmat vicepremierul Dan Nica. El a adăugat că declaraţiile pe proprie răspundere şi fişierele cu înregistrările video vor fi predate Biroului Electoral Central şi Autorităţii Electorale Permanente pentru a fi folosite ca probe în eventualitatea unor procese. De asemenea, noile reglementări introduc ştampilele de vot personalizate, pe care sunt precizate numărul secţiei de vot şi judeţul, astfel încât în cazul pierderii, aceste ştampile să nu mai poată fi folosite în alte secţii de votare.

Răspunzând unei întrebări, vicepremierul Dan Nica a precizat că Executivul a alocate aproximativ 150 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti