Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Catalin Predoiu si Codrut Olaru despre dezincriminarea consumului de droguri

24.09.2009 | JURIDICE.ro

Catalin Predoiu, ministrul JLC, a declarat miercuri, 23 septembrie 2009, pentru Agerpres ref. dezincriminarea consumului de droguri propusa in Raportul Comisiei Prezidentiale Pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice:

“Cu drogurile pot sa va spun ca problema este mai nuantata, mai delicata, pentru ca ea comporta si un aspect cultural puternic, mai usor de rezolvat in tarile din vestul Europei, cu religii protestante, si mai dificil de discutat in Romania.

Nu pun la indoiala probitatea profesionala a autorilor raportului.”

La randul sau, proc. Codrut Olaru, seful DIICOT, a declarat intr-un interviu in ziarul Cotidianul: “Din punctul nostru de vedere, targetul a fost mereu prinderea traficanţilor, nu a consumatorilor. Dar este o regulă nescrisă că, dacă vrei asta, trebuie să treci pe la consumator. În general, la consumatorii aflaţi la prima abatere şi la droguri de risc, aşa-zisele “uşoare”, n-am mers pe sancţiunea maximă şi am dat doar amenzi administrative. Avantajul este că sancţiunea administrativă îi rămâne în cazier doar un an şi nu atrage nici un fel de incapacitate ulterioară. Evident, când avem de-a face cu a doua, a treia recidivă, îl trimitem în judecată.”


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership