« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Comisia Europeana. Protectie deosebita acordata mediului
24.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat CE:

„Comisia Europeana se afla de multa vreme in avanpostul politic al combaterii schimbarilor climatice globale. Fiind o organizatie cu un numar mare de angajati, Comisia conduce prin exemplu, marcand o diferenta reala. Bazandu-se pe succesul proiectului sau pilot lansat in 2001, Comisia Europeana a decis in prezent sa extinda sistemul sau de management de mediu la toate activitatile si cladirile sale din Bruxelles si Luxemburg. Prin acest sistem de certificare, bazat pe Regulamentul EMAS (sistemul comunitar de management de mediu si audit), Comisia pune in aplicare un sistem care defineste si evalueaza aspectele de mediu ale activitatilor sale, ceea ce duce la imbunatatiri continue in domenii precum eficienta energetica sporita, folosirea optima a resurselor naturale si reducerea emisiilor de CO2.

„Angaja tii nostri si-au asumat de multa vreme un angajament real in sensul reducerii impactului activitatilor Comisiei asupra mediului. Comisia s-a angajat inca din 1997 sa efectueze o «administrare ecologica», prin care a evaluat impactul activit at ilor sale asupra mediului, a redactat rapoarte in acest sens si a redus impactul asupra mediului prin intermediul punerii in aplicare a Regulamentului EMAS, in etapa pilot. Extinzand sistemul EMAS in cadrul Comisiei, valorificam experienta acumulata pentru a face fata provocarii de a reduce in mod continuu amprenta ecologica in anii urmatori”, a declarat Siim Kallas, vicepresedintele Comisiei Europene, insarcinat cu administratia, auditul si lupta antifrauda.

Extinderea sistemului de management de mediu la toate sediile Comisiei din Bruxelles si Luxemburg

Rezultatele pozitive ale etapei pilot demonstreaza ca sistemul de management de mediu intemeiat pe Regulamentul EMAS este instrumentul cel mai adecvat pentru a gestiona si a imbunatati performantele in materie de mediu ale Comisiei Europene. De asemenea, sistemul a dovedit sinergiile dintre diferite departamente si a implicat angajatii in realizarea obiectivelor comune. Prin decizia luata astazi, Comisia extinde acest sistem de management la toate activitatile si cladirile sale din Bruxelles si Luxemburg. Inregistrarea oficiala la EMAS a tuturor autoritatilor competente la nivel national ar trebui realizata pana in 2012 pentru toate activitatile Comisiei si pana in 2014 pentru toate cladirile acesteia.

Principalele realizari ale etapei pilot EMAS in Bruxelles (2002-2008)

(1) Reducerea consumului de energie si de apa, precum si a emisiilor de CO2 generate de cladiri 1

Consumul de electricitate si de apa a scazut cu 14% si respectiv 23% pe m². Emisiile de CO 2 au fost reduse cu peste 7% pe m² in aceste cladiri.

(2) Reducerea consumului de hartie

Incepand din 2003, consumul de hartie offset s-a redus cu 48%, iar a hartiei de birou cu 41%.

(3) Reducerea producerii de deseuri

Volumul de de seuri generate a scazut cu 11%, de la 331 kg/persoana/an la 294 kg/persoana/an. Aproximativ 54% din aceasta cantitate este reciclata.

(4) Promovarea mijloacelor de transport durabile

Datele celor mai recente sondaje (mijlocul anului 2008) indica efectele pozitive ale eforturilor Comisiei de a promova mijloacele de transport care respecta mediul inconjurator . Ponderea personalului din Bruxelles care se deplaseaza la serviciu cu masina personala a scazut la 29% (de la 50% in 1998), in timp ce proportia utilizatorilor de mijloace de transport in comun – autobuz, tramvai, metrou sau tren – a crescut la 50% (de la 32% in 1998).

Comisia conlucreaza indeaproape cu Regiunea Bruxelles pe marginea unui nou proiect de planificare urbana, axat pe zona din Bruxelles in care se afla principalele cladiri ale Comisiei. Unul dintre obiective este transformarea cartierului intr-o zona unde se asigura o mai mare protectie a mediului inconjurator , destinata muncii si traiului, acordand o atentie speciala mijloacelor de transport durabile.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.