Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Flux informații

Inspector vamal. ANI sesizeaza Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 ref. fals in declaratii (declaratia de avere)

25 septembrie 2009 | Mihaela TOPA, juridice.ro

Agenția Națională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecatoria Sectorului 1 a Municipiului București, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul MINCULETE VIOREL, inspector în cadrul Autorității Naționale a Vămilor, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Potrivit unui comunicat ANI, Agentia s-a sesizat din oficiu și pentru constatarea făcută, referitoare la  „starea de incompatiblitate în care se află domnul MINCULETE VIOREL, întrucât deține atât funcția publică de inspector în cadrul Autorității Naționale a Vămilor, cât și calităţile de asociat unic şi administrator la societatea  comercială S.C. M. VET SERVICE S.R.L., respectiv calitatea de asociat şi administrator la societatea comercială S.C. UD&MV CONSULTING TEAM S.R.L.

Urmare a nedepunerii declarațiilor de avere și de interese în termenele prevăzute de lege, domnul MINCULETE VIOREL a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 Lei, iar procedura de control a fost declanșată din oficiu, în conformitate cu prevederile art. 54, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Procedura de înştiinţare, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, republicată, a fost îndeplinită în baza mandatului poştal (cu confirmare de primire) din data de 10.02.2009, prin care acesta a fost informat despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale, referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese şi regimul juridic al incompatibilităţilor.

Urmare a analizării datelor din declaraţiile de avere şi de interese datate 25.04.2008 și 07.08.2008 şi a comparării acestora cu informaţiile solicitate instituţiilor competente, s-a constatat faptul că domnul MINCULETE VIOREL nu a menționat, în declarațiile de avere și de interese sus-menționate, calitățile de asociat unic și de administrator la societatea comercială S.C. M. VET SERVICE  S.R.L, calitate deţinută din data de 15.05.1995 până în prezent, cât şi calitatea de asociat şi administrator la societatea comercială S.C. UD&MV CONSULTING TEAM S.R.L., calitate deţinută din data de  24.07.2007 şi până în prezent.

Având în vedere existența indiciilor temeinice privind săvârşirea de către domnul MINCULETE VIOREL a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

De asemenea, Agenția a constatat și starea de incompatibilitate în care se află domnul  MINCULETE VIOREL, întrucât acesta deține simultan atât funcția publică de inspector în cadrul Autorității Naționale a Vămilor, cât și calităţile de asociat unic şi administrator la societatea comercială S.C. M. VET SERVICE S.R.L. şi, respectiv, asociat şi administrator la societatea comercială S.C. UD&MV CONSULTING TEAM S.R.L.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Conform art. 94, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: lit.c) în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.”

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership