Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
6 comentarii

Virgil Andreies: „Ii chem azi pe toti judecatorii sa intre in salile de judecata”
25.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Mesajul presedintelui CSM, Virgil Andreies, cu prilejul semnarii pactului pentru o Justitie Europeana:

„Ma adresez azi magistratilor romani.

In primul rand vreau sa-i felicit pentru fermitatea si solidaritatea cu care si-au aparat in aceste zile independenta. Modul in care magistratii au aparat justitia, ca putere in stat, a demonstrat ca in Romania exista un corp al judecatorilor si procurorilor de cariera si care percep in intelesul cel mai profund  separatia si echilibrul in care puterile unui stat de drept trebuie sa se situeze.

Astazi, cu medierea societatii civile  s-au efectuat primii pasi concreti pentru semnarea cu celelalte puteri a „Pactului pentru justitie”.

Principiile pe care se va construi Pactul pentru justitie sunt prevazute in Recomandarea R (94) a Comitetului de Ministri al statelor membre privind independenta, eficienta si rolul judecatorilor, precum si Principiile fundamentale cu privire la independenta sistemului judiciar adoptate de Cel de-al Saptelea Congres al Natiunilor Unite privind Prevenirea infractiunilor si tratamentul infractorilor sustinut la Milano din 26 august – 6 septembrie 1985 si avizate prin Rezolutiile 40/32 din 29 noiembrie 1985 si 40/146 decembrie 1985 ale Adunarii Generale.

Deoarece suntem constienti ca o societate democrata nu poate supravietui pentru un timp indelungat fara echilibrul pe care justitia i-l confera, ii chem azi pe toti judecatorii sa intre in salile de judecata si pe procurori sa suspende protestul.

De asemenea ii chem pe toti magistratii romani sa ramana vigilenti, astfel incat calendarul realizarii masurilor  pe termen mediu si lung stabilite in Pactul pentru justitie sa fie respectate intocmai, astfel incat ceea ce azi a dobandit magistratura romana sa nu fie pierdut vreodata.

Va multumesc,

Judecator Virgil Viorel Andreies

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii”

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 6 de comentarii cu privire la articolul “Virgil Andreies: „Ii chem azi pe toti judecatorii sa intre in salile de judecata””

 1. Herlea spune:

  Sa intelegem ca da rezultate santajul?
  Despre ce pact vorbiti d-le Andries? A semnat executivul vreun pact? Au semnat toti reprezentantii grupurilor parlamentarilor?
  NU S-A SCHIMBAT NIMIC …DOAR POZITIA CSM-ULUI

 2. alexmateescu spune:

  In Romania, in perioada postcomunista, s-au semnat sute de asemenea documente, s-au asumat sute de angajamente, insa concret nu s-a respectat mai nimic de catre clasa politica. Prin urmare pana cand revendicarile magistratilor nu vor fi solutionate prin lege, pentru a exista o minima garantie a respectarii obligatiilor asumate (spun minima garantie pentru ca in Romania nici legea nu se respecta) acest pact/set de principii va fi praf in ochii magistratilor care vor fi trasi pe sfoara de politic cum s-a intamplat cu aproapre toate categoriile profesionale.

  Altfel, toata stima pentru solidaritatea magistratilor care sunt poate singura categorie profesionala, care prin solidaritate, a reusit sa trezeasca clasa politica din adormirea si indolenta manifestata pana acum.

  Insa in situatia in care si magistratii vor fi pacaliti pana la urma, suntem pierduti, pentru ca nicio alta categorie profesionala nu are mijloacele si puterea magistratilor pentru a putea misca lucrurile spre normalitate.

  Si poate dupa toate aceste evenimente fara precedent care au adus tara in pragul anarhiei in sens propriu, magistratii vor intelege in sfarsit ca legea este aplicabila si politicienilor…………………..

 3. „In primul rand vreau sa-i felicit pentru fermitatea si solidaritatea cu care si-au aparat in aceste zile independenta”

  Mulţumirile aduse magistraţilor sunt identice cu modul în care le-a mulţumit Ion Iliescu minerilor.
  Felicitările dvs. aduse magistraţilor pentru că s-au solidarizat întru infracţiune sunt nepotrivite şi îmi întăreşte convingerea că nu aveţi ce căuta în fruntea CSM.
  Cuvintele dvs meşteşugite ascund un adevăr crunt: judecătorii au declarat o grevă de facto, ilegală, care a adus prejudicii imense în economia românească şi a nesocotit atât constituţia cât şi vreo alte 10 legi organice.
  Prin sprijinul şi activităţile instigatorii desfăşurate de dvs, v-aţi decrebilizat total şi aţi devenit incompatibil cu înalta funcţie pe care o deţineţi în stat.
  Faptele dumneavoastră şi ale unor confraţi ţin de domeniul penalului şi sper să fie sancţionate.

  „Astazi, cu medierea societatii civile s-au efectuat primii pasi concreti pentru semnarea cu celelalte puteri a „Pactului pentru justitie”. ”

  Pactul pentru justiţie este de fapt, „Pactul pentru banii judecătorilor”, o încercare disperată de a vă păstra privilegiile.
  Eu sper că acea Comisie pentru Pact să se transforme în „Comisia de anchetă a judecătorilor ” pentru că ceea ce aţi făcut şi să vă expună public, dacă mai este nevoie, chipul urât şi infam al acestor căutători de aur care calcă pe cadavre să obţină ce vor.

  „Principiile pe care se va construi Pactul pentru justitie sunt prevazute in Recomandarea R (94) a Comitetului de Ministri … Principiile fundamentale cu privire la independenta sistemului judiciar adoptate de Cel de-al Saptelea Congres al Natiunilor Unite ”

  Am urmărit toate apariţiile publice ale doamnei Pivniceru, alţi judecători, Costiniu şi alţi reprezentanţi din corul de bocitoare al justiţiei.
  Dar se pare că nu sunt simple bocitoare. Ele poartă sub robă un cuţit lung cu care înjunghie însăşi inima societăţii. Locotenenţii amazoanelor se ascund sub pulpana lungă, şi … prin mişcări de karate juridic, căsăpesc ostaticii … justiţiabilii. Principiile invocate … recomandările Comitetului de Ministri sunt în vigoare de 25 de ani … nu din august.
  Este o dovadă de o ipocrizie ostentativă să reciti zeci de norme atunci când este vorba de propriul interes … şi să uiţi acele norme în mod convenabil … atunci când vine un simplu român cu jalba la stăpânire. Românul simplu găseşte mai multă dreptate la CEDO decât la judecătoriile noastre prăfuite şi populate cu fosile putregaite.

  Deoarece suntem constienti ca o societate democrata nu poate supravietui pentru un timp indelungat fara echilibrul pe care justitia i-l confera, ii chem azi pe toti judecatorii sa intre in salile de judecata si pe procurori sa suspende protestul.

  ” De asemenea ii chem pe toti magistratii romani sa ramana vigilenti, astfel incat calendarul realizarii masurilor pe termen mediu si lung stabilite in Pactul pentru justitie sa fie respectate intocmai, astfel incat ceea ce azi a dobandit magistratura romana sa nu fie pierdut vreodata. ”

  Nu ati cistigat nimic, decit bani, cel mult. De altlfel, este exact ceea ce aţi dorit vreodată. Şi aţi mai dorit să se ştie că atunci când ameninţaţi cu greva, clasa politică trebuie să facă sluj şi să reacţioneze rapid cu săru’mâna. Justiţia nu se schimbă prin pacte. Justiţia se schimbă prin eliminarea uscăturilor, a procurorilor şi judecătorilor corupţi, care vând dreptatea pe bani, ca pe o marfă pe tejgheaua instanţelor.

  Oricum, mă bucur că s-a terminat „protestul” … şi aşteptăm nota de plată pentru grevă.

  Aaah … era să uit. Ministeul Justiţiei a declarat că sumele restante de plată către judecători sunt de 300.000.000 EURO (treisutemilioane). Adică 30% din toată tranşa FMI.
  Dacă punem numărul de judecători de 5000 … rezultă că fiecare judecător va primi în medie 60.000 EURO. Bineînţeles, banii aceştia şi i-au atribuit singuri, prin hotărâri ilegale. Dar fiind definitive, irevocabile şi sigilate de duhul sfânt … gata … ce a păpat lupu’ … e bun păpat.
  Legea civilă nu retroactivează, nu-i aşa?

  Trai neneacă !

 4. rica venturiano spune:

  Daca vom compara coeficientii de salarizare a magistratilor de la inceputul grevei cu cei rezultati in forma finala a legii, vom trage concluzia simpla ca cei care striga mai tare si santajeaza Guvernul obtin salarii mari.
  Asadar, celelalte categorii socio-profesionale sunt indemnate sa procedeze similar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.