Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

AMR, UNJR si RNAG saluta infiintarea Comisiei speciala pentru Pactul National pentru Justitie
24.09.2009 | JURIDICE.ro

Comunicat AMR, UNJR, RNAG:

„Asociatia Magistratilor din Romania, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si Reteaua Nationala a Adunarilor Generale din Romania saluta gestul constitutional si constructiv al puterii legislative. In urma solicitarii reprezentantilor magistratilor, Parlamentul Romaniei a hotarat astazi, 24.09.2009, in unanimitate, instituirea Comisiei speciale pentru analizarea crizei intervenite in functionarea justitiei, cu care de mai multa vreme se confrunta sistemul judiciar si care a condus la actuala criza interinstitutionala. Avem convingerea ca, in cursul zilei de azi, vor fi asumate si principiile ce vor sta la baza Pactului pentru Justitie.

In acelasi timp, A.M.R., U.N.J.R. si R.N.A.G. reamintesc ca actualul ministru al justitiei si libertatilor cetatenesti, dl. Catalin Marian Predoiu, a impiedicat dialogul interinstitutional si nu a fost capabil in a lua acele decizii – in cele doua mandate de ministeriat – care sa fi evitat actualul conflict intre puterea judecatoreasca si puterea executiva, conflict de o gravitate fara precedent.

De altfel, peste 100 de adunari generale au solicitat demiterea actualului ministru pentru incapacitatea manageriala de a gestiona problemele sistemului judiciar de care a dat dovada atat in perioada anterioara declansarii conflictului, cat si pe parcursul derularii acestuia facand dovada absoluta a necunoasterii realitatilor si dificultatilor grave cu care se confrunta justitia sau a minimalizarii nepermise a acestora.

In continuare, A.M.R., U.N.J.R. si R.N.A.G. sunt deschise spre dialog cu puterea executiva, singura modalitate pentru rezolvarea revendicarilor si problemelor cu care se confrunta instantele, judecatorii, parchetele si procurorii si spera ca va fi reprezentata la cel mai inalt nivel la lucrarile Comisiei comune parlamentare amintite mai sus.

Ne cerem scuze justitiabilului roman pentru faptul ca Guvernul Romaniei nu a inteles ca magistratii sunt obligati prin lege sa apere independenta justitiei, precum si dreptul cetateanului la un tribunal si la un act de justitie corect si de calitate.

Jud. Mona Maria Pivniceru, AMR

Jud. Dana Girbovan, UNJR

Jud. Adrian Neacsu, RNAG”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.