Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Lansarea publica a Proiectului PenalNet
25.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Baroul Bucuresti:

„Avocatii din Romania au de acum o noua modalitate de comunicare cu alti colegi ai lor din Europa.

Astazi s-a lansat la Madrid „PenalNet”, un proiect care permite transmiterea de informatii, prin intermediul internetului, avocatii inscrisi beneficiind de un sistem computerizat si de o semnatura electronica pentru a accesa baza de date.

De exemplu, in cazul in care clientul unui avocat din Romania este arestat in Spania, Franta, Italia sau Ungaria, acesta va fi aparat mai eficient daca avocatul roman are posibilitatea sa colaboreze, in conditii de maxima siguranta si confidentialitate, cu avocati din tara respectiva.

Proiectul, finantat de Uniunea Europeana, se adreseaza in special avocatilor specializati in drept penal, dar si celor care, lucrand in alte domenii precum civil sau comercial, au clienti implicati in infractiuni economice. Potrivit initiatorilor proiectului, acesta s-ar putea extinde si pentru alte domenii de activitate.

Datorita  unui sistem certificat bazat pe standarde europene aprobate de Consiliul Barourilor Uniunii Europene si pe certificare digitala (x509v3), PenalNet asigura certitudinea ca un avocat este in contact cu un alt coleg certificat in sistem, iar acesta este singurul care are dreptul de a accesa datele primite. (informatiile sunt transmise criptat si nu pot fi vazute de altcineva, nici macar de pe server). De asemenea, sistemul garanteaza faptul ca schimbul de informatii nu poate fi modificat sau refuzat.

Certificatele digitale identifica avocatii si acrediteaza statutul acestora, permitand comunicare si transmiterea datelor garantand siguranta si confidentialitate, certificare, integritate si liber acces.

In tara noastra Baroul Bucuresti este implicat in dezvoltarea acestui proiect si avocatii interesati sa se inscrie pot gasi informatii pe site-ul Baroului, sectiunea international.

Potrivit conducatorului de proiect pentru Romania, av. Flavia Teodosiu,  pentru avocatii romani acest proiect ar putea reprezenta o deschidere extraordinara, fiind un proiect unic, foarte important, cu atat mai mult cu cat „noi nu inca nu avem sistem smart card unde avocatii inscrisi in barouri pot colabora si transmite intre ei informatii confidentiale in scopul apararii intesului clientilor lor”.

PenalNet este o initiativa sustinuta si cofinantata de catre programul Criminal Justice 2007, initiativa a Directiei Generale Justitie, Libertate si Securitate a Comisiei Europene, de dezvoltarea careia se ocupa in prezent Consejo General de la Abogacía (Uniunea Barourilor din Spania), unde se afla in prezent serverul si de unde s-a facut astazi lansarea oficiala, in colaborare cu patru Barouri partenere: Conseil National des Barreaux (Franta), MAGYAR ÜGYVÉDI KAMARA (Ungaria), Consiglio Nazionale Forense (Italia) si BAROUL BUCURESTI (Romania).”

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.