Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

Curtea de Apel Bacau. Suspendarea protestului

25 septembrie 2009 | JURIDICE.ro

Comunicat Curtea de Apel Bacău:

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bacău a fost convocată de Preşedintele instanţei – judecător Cătălin Şerban, pentru azi, 25 septembrie 2009, ora 10,00, în temeiul dispoziţiilor art. 20 pct. 1 din H.C.S.M. nr. 387/2005 privind Regulamentul de Ordine Interioară al instanţelor judecătoreşti şi a art. 50 pct. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, cu modificările ulterioare, având următoarea ordine de zi:

1. Reevaluarea stadiului de soluţionare a solicitărilor cuprinse în Rezoluţia privind starea financiară şi situaţia administrativă a instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea.

În urma efectuării apelului magistraţilor de către Preşedintele Curţii de Apel Bacău, s-a constatat că, în conformitate cu art.20 alin.8 din H.C.S.M. nr. 387/2005, Adunarea Generală este legal constituită, fiind prezenţi un număr de 25 judecători din totalul de 31.

Magistraţii au fost informaţi de Preşedintele Curţii de Apel Bacău asupra scopului convocării Adunării Generale pentru data de astăzi, având în vedere că anterior se stabilise ca dată a convocării Adunării Generale, ziua de 5 octombrie 2009. Astfel, persoana de contact cu Reţeaua Naţională a Adunărilor Generale – doamna Vicepreşedinte Carmen Căliman a fost informată despre recomandarea ca toate instanţele să convoace Adunările generale în această zi. S-a luat la cunoştinţă şi de mesajul domnului judecător Viorel Andreieş – Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, care recomandă suspendarea protestelor având în vedere progresele înregistrate, iar astăzi s-au primit la instanţă Principiile Pactului pentru Justiţie şi Hotărârea de constituire a unei Comisii speciale pentru analizarea crizei intervenite în funcţionarea justiţiei.

S-a solicitat magistraţilor exprimarea unor opinii cu privire la materialele menţionate.

În urma dezbaterilor purtate de către magistraţi, s-au conturat două opinii: o primă opinie se pronunţă pentru suspendarea protestului, având în vedere că s-au înregistrat unele progrese prin semnarea Principiilor Pactului asupra Justiţiei şi înfiinţarea Comisiei parlamentare, ceea ce înseamnă o deschidere din partea legislativului pentru soluţionarea revendicărilor ce au format obiectul protestului, urmând ca periodic să se reanalizeze situaţia, iar  a doua opinie se pronunţă pentru încetarea protestului.

Ambele opinii au fost supuse la vot, rezultatul acestuia fiind următorul: 24 de voturi au fost exprimate pentru suspendarea protestului şi 1 vot s-a exprimat pentru încetarea protestului.

Având în vedere cele arătate, cu 24 de voturi „pentru” şi 1 vot „împotrivă”,

H O T Ă R Ă Ş T E:

Art.1.- Începând cu data de 28 septembrie 2009, se suspendă protestul declanşat de magistraţii  Curţii de Apel Bacău, urmând a se monitoriza măsura în care Principiile Pactului pentru Justiţie agreate de puterea legislativă şi puterea executivă, precum şi celelalte revendicări din Rezoluţia privind starea financiară şi situaţia administrativă a instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, vor fi transpuse în practică.

Art.2.- Ca efect al suspendării protestului, activitatea Curţii de Apel Bacău se va desfăşura în condiţii de normalitate, inclusiv în ce priveşte activitatea Compartimentului arhivă.

Art.3.- Prezenta hotărâre va fi făcută publică,  prin afişare şi  va  fi comunicată Reţelei Naţionale a Adunărilor Generale ale Judecătorilor.

PREŞEDINTE,

CĂTĂLIN ŞERBAN

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership