« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Curtea de Apel Bacau. Suspendarea protestului
25.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Curtea de Apel Bacău:

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bacău a fost convocată de Preşedintele instanţei – judecător Cătălin Şerban, pentru azi, 25 septembrie 2009, ora 10,00, în temeiul dispoziţiilor art. 20 pct. 1 din H.C.S.M. nr. 387/2005 privind Regulamentul de Ordine Interioară al instanţelor judecătoreşti şi a art. 50 pct. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, cu modificările ulterioare, având următoarea ordine de zi:

1. Reevaluarea stadiului de soluţionare a solicitărilor cuprinse în Rezoluţia privind starea financiară şi situaţia administrativă a instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea.

În urma efectuării apelului magistraţilor de către Preşedintele Curţii de Apel Bacău, s-a constatat că, în conformitate cu art.20 alin.8 din H.C.S.M. nr. 387/2005, Adunarea Generală este legal constituită, fiind prezenţi un număr de 25 judecători din totalul de 31.

Magistraţii au fost informaţi de Preşedintele Curţii de Apel Bacău asupra scopului convocării Adunării Generale pentru data de astăzi, având în vedere că anterior se stabilise ca dată a convocării Adunării Generale, ziua de 5 octombrie 2009. Astfel, persoana de contact cu Reţeaua Naţională a Adunărilor Generale – doamna Vicepreşedinte Carmen Căliman a fost informată despre recomandarea ca toate instanţele să convoace Adunările generale în această zi. S-a luat la cunoştinţă şi de mesajul domnului judecător Viorel Andreieş – Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, care recomandă suspendarea protestelor având în vedere progresele înregistrate, iar astăzi s-au primit la instanţă Principiile Pactului pentru Justiţie şi Hotărârea de constituire a unei Comisii speciale pentru analizarea crizei intervenite în funcţionarea justiţiei.

S-a solicitat magistraţilor exprimarea unor opinii cu privire la materialele menţionate.

În urma dezbaterilor purtate de către magistraţi, s-au conturat două opinii: o primă opinie se pronunţă pentru suspendarea protestului, având în vedere că s-au înregistrat unele progrese prin semnarea Principiilor Pactului asupra Justiţiei şi înfiinţarea Comisiei parlamentare, ceea ce înseamnă o deschidere din partea legislativului pentru soluţionarea revendicărilor ce au format obiectul protestului, urmând ca periodic să se reanalizeze situaţia, iar  a doua opinie se pronunţă pentru încetarea protestului.

Ambele opinii au fost supuse la vot, rezultatul acestuia fiind următorul: 24 de voturi au fost exprimate pentru suspendarea protestului şi 1 vot s-a exprimat pentru încetarea protestului.

Având în vedere cele arătate, cu 24 de voturi „pentru” şi 1 vot „împotrivă”,

H O T Ă R Ă Ş T E:

Art.1.- Începând cu data de 28 septembrie 2009, se suspendă protestul declanşat de magistraţii  Curţii de Apel Bacău, urmând a se monitoriza măsura în care Principiile Pactului pentru Justiţie agreate de puterea legislativă şi puterea executivă, precum şi celelalte revendicări din Rezoluţia privind starea financiară şi situaţia administrativă a instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, vor fi transpuse în practică.

Art.2.- Ca efect al suspendării protestului, activitatea Curţii de Apel Bacău se va desfăşura în condiţii de normalitate, inclusiv în ce priveşte activitatea Compartimentului arhivă.

Art.3.- Prezenta hotărâre va fi făcută publică,  prin afişare şi  va  fi comunicată Reţelei Naţionale a Adunărilor Generale ale Judecătorilor.

PREŞEDINTE,

CĂTĂLIN ŞERBAN

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.