Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Bacau. Suspendarea protestului
25.09.2009 | JURIDICE.ro

Comunicat Curtea de Apel Bacău:

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bacău a fost convocată de Preşedintele instanţei – judecător Cătălin Şerban, pentru azi, 25 septembrie 2009, ora 10,00, în temeiul dispoziţiilor art. 20 pct. 1 din H.C.S.M. nr. 387/2005 privind Regulamentul de Ordine Interioară al instanţelor judecătoreşti şi a art. 50 pct. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, cu modificările ulterioare, având următoarea ordine de zi:

1. Reevaluarea stadiului de soluţionare a solicitărilor cuprinse în Rezoluţia privind starea financiară şi situaţia administrativă a instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea.

În urma efectuării apelului magistraţilor de către Preşedintele Curţii de Apel Bacău, s-a constatat că, în conformitate cu art.20 alin.8 din H.C.S.M. nr. 387/2005, Adunarea Generală este legal constituită, fiind prezenţi un număr de 25 judecători din totalul de 31.

Magistraţii au fost informaţi de Preşedintele Curţii de Apel Bacău asupra scopului convocării Adunării Generale pentru data de astăzi, având în vedere că anterior se stabilise ca dată a convocării Adunării Generale, ziua de 5 octombrie 2009. Astfel, persoana de contact cu Reţeaua Naţională a Adunărilor Generale – doamna Vicepreşedinte Carmen Căliman a fost informată despre recomandarea ca toate instanţele să convoace Adunările generale în această zi. S-a luat la cunoştinţă şi de mesajul domnului judecător Viorel Andreieş – Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, care recomandă suspendarea protestelor având în vedere progresele înregistrate, iar astăzi s-au primit la instanţă Principiile Pactului pentru Justiţie şi Hotărârea de constituire a unei Comisii speciale pentru analizarea crizei intervenite în funcţionarea justiţiei.

S-a solicitat magistraţilor exprimarea unor opinii cu privire la materialele menţionate.

În urma dezbaterilor purtate de către magistraţi, s-au conturat două opinii: o primă opinie se pronunţă pentru suspendarea protestului, având în vedere că s-au înregistrat unele progrese prin semnarea Principiilor Pactului asupra Justiţiei şi înfiinţarea Comisiei parlamentare, ceea ce înseamnă o deschidere din partea legislativului pentru soluţionarea revendicărilor ce au format obiectul protestului, urmând ca periodic să se reanalizeze situaţia, iar  a doua opinie se pronunţă pentru încetarea protestului.

Ambele opinii au fost supuse la vot, rezultatul acestuia fiind următorul: 24 de voturi au fost exprimate pentru suspendarea protestului şi 1 vot s-a exprimat pentru încetarea protestului.

Având în vedere cele arătate, cu 24 de voturi „pentru” şi 1 vot „împotrivă”,

H O T Ă R Ă Ş T E:

Art.1.- Începând cu data de 28 septembrie 2009, se suspendă protestul declanşat de magistraţii  Curţii de Apel Bacău, urmând a se monitoriza măsura în care Principiile Pactului pentru Justiţie agreate de puterea legislativă şi puterea executivă, precum şi celelalte revendicări din Rezoluţia privind starea financiară şi situaţia administrativă a instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, vor fi transpuse în practică.

Art.2.- Ca efect al suspendării protestului, activitatea Curţii de Apel Bacău se va desfăşura în condiţii de normalitate, inclusiv în ce priveşte activitatea Compartimentului arhivă.

Art.3.- Prezenta hotărâre va fi făcută publică,  prin afişare şi  va  fi comunicată Reţelei Naţionale a Adunărilor Generale ale Judecătorilor.

PREŞEDINTE,

CĂTĂLIN ŞERBAN


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.