Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim marţi
Opinii
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Grefierii sunt revoltati de faptul ca magistratii i-au lasat pe dinafara Pactului pe Justitie
28.09.2009 | JURIDICE.ro, Iulian Urban

Am primit acest mesaj pe care il supun dezbaterii intrucat grefierii acuza magistratii ca, desi au plecat la drum alaturi de ei, i-au abandonat pe parcurs, lasandu-i pe dinafara Pactului pe Justitie. Consider si eu ca inclusiv grefierii trebuie sa fie invitati sa participe la dezbaterile care vor avea loc in Comisia Speciala pentru Pactul pe Justitie.

*

*           *

———- Forwarded message ———-
From: Grefier revoltat <…>
Date: 2009/9/26
Subject: Comisie speciala de analiza a situatiei din justitie
To: […]

Domnilor Parlamentari,

Numele meu este Stefania Teleman si reprezint interesele personalului auxiliar de specialitate (grefieri de sedinta, grefieri documentaristi, grefieri statisticieni, grefieri arhivari, grefieri registratori), personalului conex (agenti procedurali, aprozi si soferi) din instantele judecatoresti si parchetele de pe langa acestea, in calitate de presedinte al Federatiei Nationale Sindicale PROJUST, reprezentativa la nivel de ramura – Justitie, conform sentintei civile, definitiva si irevocabila, nr. 6/2008 pronuntata de Tribunalul Bucuresti.

Am luat cunostinta de faptul ca au fost stabilite si semnate o serie de principii ce vor sta la baza incheierii „Pactului pe Justitie”, acestea urmand a fi baza de lucru a comisiei speciale in care dumneavoastra ati fost desemnati.

Va informez pe acesta cale ca discutiile vizand stabilirea acestor principii s-au purtat fara ca noi sa fim convocati, situatie fata de care actul ce se propune a fi elaborat si asumat trebuie sa se numeasca in fapt PACT CU MAGISTRATII. Intrucat suntem parte a sistemului judiciar, apreciem ca un act de o asemenea importanta trebuie discutat cu toti factorii implicati in sistem, sens in care va rugam a avea in vedere solicitarea nostra privind participarea reprezentantilor nostri la lucrarile comisiei, in vederea semnarii pactului.

Din punct de vedere juridic, semnarea acestui document fara participarea reprezentantilor nostri duce la concluzia ca acesta nu ne este opozabil si, ca atare, orice actiune a Federatiei PROJUST poate duce la o eventuala incalcare a acestuia, fie poate constitui un mijloc de ingradire a unor drepturi conferite prin lege acestei organizatii.

Reiteram solicitarea de a fi convocati si participa la lucrarile Comisiei speciale pentru analizarea situatiei din justitie si de a fi parte semnatara a documentului ce va fi elaborat.

Cu consideratie,

Stefania Teleman
Grefier sef Curtea de Apel Bucuresti
Presedinte Federatia Nationala Sindicala PROJUST
Membru SoJust

*

*           *

Acesta este textul mesajului. Ce parere aveti?

Iulian Urban, senator
Vicepresedinte al Comisiei Juridice a Senatului Romaniei


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Grefierii sunt revoltati de faptul ca magistratii i-au lasat pe dinafara Pactului pe Justitie”

 1. WARLOCK LAWYER spune:

  Domnule Urban,

  Eu cred ca grefierii isi vor gasi solutionarea problemelor lor, alaturi de judecatori, si fara sa le aratati Dvs. condescendenta. Mie mi se pare ca dati dovada de multa maiestrie in gestionarea acestui conflict: jocul cu politistul bun&politistul rau, Dvs. intr-o atitudine de fair – play aratati cam cine ar trebui sa participe la negocieri din partea magistratilor (a se vedea articolul despre D-l Danielet), cam ce demersuri inchipuite se fac si cat de multa intelegere exista la Dvs. Intelegem ca va asumati rolul de politistul bun, care arata o pretinsa ingaduinta de a mai pastra deschisa conversatia, insa Dvs. nu aveti nicio imputernicire de la PDL.

  Cel putin, la acest moment, consider ca nu mai trebuie sa faceti Dvs. nimic pentru magistrati si personalul auxiliar: Vedeti-va de interesele pur politice, gestionati-va initiativele doar ca parlamentar si sa va faceti temele in mod temeinic in cadrul lucrarilor acestei comisii. De restul se vor ocupa cei in cauza. Acum, la suspendarea Protestului, PDL-ul aduce un alt subiect: droguri si prostitutie. Mult fum prin corturile PDL!

  Tehnica cu Presedintele – jucator, Presedintele – arbitru si totodata Presedintele – observator UEFA am vazut-o cu totii, si nu tine.

  Apropos! Faceti-va Dvs. un bine si partidului din care faceti parte: Mergeti la D-l Toader si explicati-i chestia aia cu anularea hotararilor consiliilor locale! Asta pana nu ajunge statul asta la Consilii tribale ce iau decizii prizand ceva iarba, caci este de presupus ca atunci hotararile se vor desfiinta doar pe viu si in carne vie!

  In incheiere, va urez, in dialect PDL, Multe succesuri!

  • Carmen Popa spune:

   Uite asa pierdeti voi suportul unora, gratuit si fara rost. Chiar daca dl. senator ar avea numai interese politicianiste, dar rezultatul actiunilor lui ar coincide cu ceea ce doriti sa obtineti, cam care ar fi deranjul?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.