Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curtea de Apel Ploiesti. Judecatorii instantelor din circumscriptia Curtii de Apel Ploiesti au hotarat suspendarea partiala a protestului. Se reia activitatea de judecata si activitatea la Registrul comertului
28.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Curtea de Apel Ploiesti: „Curtea de Apel Ploieşti aduce la cunoştinţa opiniei publice şi a mijloacelor de comunicare din presă şi audiovizual că, astăzi, 28 septembrie 2009, la orele 12.00, a avut loc Adunarea Generală a tuturor judecătorilor de pe raza acestei Curţi, urmare căreia s-a adoptat hotărârea pe care o redăm integral în cele ce succed:

HOTĂRÂRE DIN DATA DE 28 SEPTEMBRIE 2009

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi al instanţelor arondate, desfăşurată azi 28 septembrie 2009,

HOTĂRĂŞTE:

1) Cu majoritatea voturilor judecătorilor prezenţi, suspendarea parţială, pană la data de 1 noiembrie 2009, a protestului declanşat la data de 31 august 2009, cu privire la restrângerea activităţii Judiciare, prin reluarea şedinţelor de Judecată, inclusiv la oficiul registrului comerţului, drept dovadă a disponibilităţii la dialog cu celelalte două puteri ale statului şi a înţelegerii problemelor cu care se confruntă societatea civilă.

2) Cu majoritatea voturilor judecătorilor prezenţi, menţinerea refuzului expres al judecătorilor de a fi desemnaţi   în birourile electorale privind alegerile generale sau locale.

3) Cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenţi, menţinerea solicitării adresate Prim-ministrului României de demitere a Ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti.

4) Cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenţi, menţinerea solicitării adresate Consiliului Superior al Magistraturii de desemnare a viitorului preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, printr-o procedură publică transparentă   si   deschisă   accesului   oricărui judecător,   inclusiv prin
realizarea unor audieri publice.

5) Cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenţi,   sesizarea ÎnalteiCurţi    de    Casaţie    şi    Justiţie   pentru    declanşarea    controlului    de constituţionalitate a Legii unitare de salarizare.

6) Cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenţi, mandatarea expresă a următorilor judecători: Valentina Gheorghe (Preşedinte al Curţii de Apel Ploieşti), Ionela Alina Anton, Iulian Dinu (Tribunalul Prahova), Gabriel Bălaşa (Tribunalul Dămboviţa) şi Paul Pricope (Judecătoria Ploieşti), pentru reprezentarea la discuţiile din cadrul Comisiei parlamentare speciale pentru analizarea crizei intervenite în funcţionarea justiţiei.

7) Cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenţi, aplicarea efectivă a regulilor privind normarea muncii la nivelul fiecărei instanţe, astfel cum a fost stabilită prin Hotărârea Adunării Generale din data de 31 august 2009.

Preşedinte,

Judecător Valentina Gheorghe”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti