« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Judecatoria Tulcea. Suspendarea protestului. Se reia activitatea de judecata
28.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Judecatoria Tulcea: „Luni, 28 septembrie 2009 a avut loc şedinţa Adunării generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Tulcea cu următoarea ordine de zi:

1. Stabilirea poziţiei adunării generale faţă de soluţionarea concretă a solicitărilor puterii judecătoreşti prin conţinutul Principiilor Pactului pentru Justiţie semnate la data de 24 septembrie 2009 şi a constituirii Comisiei parlamentare speciale pentru analizarea crizei intervenită în funcţionarea justiţiei.

2. Solicitarea demiterii ministrului justiţiei si libertăţilor cetăţeneşti, dl. Cătălin Marian Predoiu, faţă de modul defectuos şi lipsit de transparenţă în care a gestionat conflictul dintre instanţele judecătoreşti şi puterea executivă.

3. Faţă de răspunsurile exprimate la punctele anterioare, poziţia cu privire la  continuarea, suspendarea sau întreruperea protestului.

4. Diverse.

În urma dezbaterilor, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Tulcea a hotărât, cu majoritate de voturi, următoarele:

1. Se suspendă protestul început la data de 1 septembrie 2009, fiind reluată activitatea de judecată începând de marţi, 29 septembrie 2009.

2. Se susţine în continuare refuzul de a participa la birourile electorale.

3. Se menţine solicitarea către Primul Ministru al României, de a proceda la demiterea actualului ministru al justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti, având în vedere că este principalul vinovat pentru actuala criză interinstituţională, faţă de modul duplicitar şi lipsit de transparenţă în care a gestionat conflictul dintre instanţele judecătoreşti şi puterea executivă.

4. Se propune Colegiului de conducere modificarea parametrilor aplicaţiei Ecris, de la 1 noiembrie 2009, în sensul micşorării numărului de dosare nou intrate la primul termen şi lărgirii intervalului de timp al tipului de termen T4, ca prim pas al autonormării activităţii de judecată.

5. Incepând cu data de 1 ianuarie 2010 se va aplica şi cel de-al doilea pas al autonormării activităţii de judecată, în sensul că şedinţele de judecată vor începe la ora 8,30 şi se vor termina cel mai târziu la ora 15,00, indiferent dacă s-au apelat sau nu toate cauzele, astfel încât să fie respectat programul de lucru de 8 ore.

Pentru amănunte suplimentare vă puteţi adresa purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Tulcea.

Andrei Iordan

preşedinte al Judecătoriei Tulcea,

purtător de cuvânt al Judecătoriei Tulcea”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.