Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Uniunea Europeana si Rusia: calea catre parteneriat – Bucuresti, 7 octombrie 2009
28.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

In data de 7 octombrie 2009, Institutul European din Romania si Ambasada Frantei la Bucuresti organizeaza, in Aula BCU, in cadrul proiectului „Romania – Franta: impreuna în Europa”, conferinta Uniunea Europeana si Rusia: calea catre parteneriat.

Conferinta va fi sustinuta de domnul Jean-Louis Bourlanges, profesor asociat la Institutul de Studii Politice (IEP), fost membru al Parlamentului European.

Conferinţa va fi deschisă de domnul Henri PAUL, Ambasador al Franţei în România, şi moderată de doamna Gabriela DRĂGAN, Director general al Institutului European din România.

Acest eveniment reprezintă cea de-a nouăsprezecea conferinţă din seria „România-Franţa: împreună în Europa” organizată de Ambasada Franţei în colaborare cu Institutul European din România (IER) începând cu anul 2007, în scopul de a oferi o perspectivă franco-română asupra integrării României în Uniunea Europeană.

* * *

Domnul Jean-Louis BOURLANGES, 63 de ani, doctor în limbi moderne, absolvent al Institutului de Studii Politice şi al Şcolii Naţionale de Administraţie, a fost mai întâi profesor la Paris şi la Bologna (Centrul Universităţii Johns Hopkins), iar în 1979 s-a alăturat Curţii de Conturi. Între 1983 şi 1998 a fost ales consilier local în Normandia şi a fost, de asemenea, membru al Parlamentului European, reprezentând RPR (partid conservator, moştenitor al tradiţiei gaulliste), şi ulterior UDF (partid creştin-democrat). A părăsit Parlamentul European în cel de-al doilea semestru al anului 2007, după care s-a distanţat de peisajul politic francez şi european.

Fost preşedinte al Mişcării Europene din Franţa, profesor asociat din 2002 pe lângă Institutul de Studii Europene din Paris (curs despre instituţiile europene), cronicar pentru presa scrisă şi radio, Jean-Louis BOURLANGES este un analist, un susţinător şi un pedagog recunoscut al integrării europene. În cadrul acestei conferinţe, invitatul va prezenta o analiză liberă a relaţiei complexe dintre Uniunea Europeana extinsă şi Rusia.

* * *

Înregistrarea participanţilor va avea loc între orele 16.30 şi 17:00. Conferinţa va fi susţinută în limba franceză şi va beneficia de traducere simultană în limba română. În speranţa că veţi accepta invitaţia, vă rugăm să aveţi amabilitatea de a confirma participarea la următoarele coordonate: e-mail (florentina.costache@ier.ro), fax (021 / 314 26 66) sau telefon (021 / 314 26 96 sau 97), până vineri 2 octombrie 2009.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti