Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Neamt. Suspendarea protestului. Se reia activitatea de judecata si activitatea la Registrul comertului


29.09.2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Corporate
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Tribunalul Neamţ: „Având în vedere că s-au făcut paşi în direcţia soluţionării revendicărilor Adunărilor Generale, cel puţin prin iniţierea unui dialog şi recunoaşterea publică a existenţei unei crize a sistemului judiciar, generată de problemele ridicate de Adunările Generale ale Judecătorilor;

Ţinând seama de faptul că, prin înfiinţarea Comisiei Speciale pentru Justiţie s-a creat cadrul instituţional în care se pot dezbate problemele ridicate de Adunările Generale;

Membrii Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Neamţ – cu majoritate de voturi – au hotărât următoarele:

  1. 1. Suspendarea protestului – până la data de 30.10.2009 – în ceea ce priveşte activitatea de judecată, cea de la Compartimentul „ Apostile”, cea privind eliberarea de certificate şi copii de pe acte, activităţile de la Registrul Comerţului. Aceste activităţi se vor relua, în program normal, cu începere din data de 29.09.2009.
  2. Menţinerea protestului privitor la refuzul magistraţilor de a participa la activităţile electorale, conform celor hotărâte în Adunarea Generală a Judecătorilor din data de 31.08.2009.

Judecătorii Tribunalului Neamţ îşi exprimă regretul pentru faptul că puterea executivă nu a înţeles că judecătorii au obligaţia legală de a-şi apăra independenţa şi dreptul fiecărui cetăţean la un act de justiţie desfăşurat în condiţii de profesionalism şi eficienţă şi îşi exprimă convingerea că opinia publică a înţeles că formele de protest declanşate au avut menirea de a asigura încurajarea valorii normalităţii unei societăţi bulversate şi încercarea de a evita punerea în pericol a statutului de independenţă şi imparţialitate a judecătorilor.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti