Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Adrian Neacsu: „Ceea ce solicitam noi, undeva din luna iunie, cand de fapt a inceput protestul, a fost chemarea la dialog fata de celelalte doua puteri”
29.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Adrian Neacsu, presedintele Tribunalului Vrancea, a declarat luni, 28 septembrie 2009, la RRA ref. proteste: “Până în momentul de faţă, toate adunările generale care au avut loc s-au soldat cu votul pentru suspendarea protestului…, s-a votat pentru reintrarea în sălile de judecată. Sunt însă instanţe care continuă protestul sub alte modalităţi şi, în special, cu privire la refuzul participării la birourile electorale de circumscripţie şi, de asemenea, sunt câteva instanţe care şi-au menţinut recomandarea de reducerea a activităţii la Registrul Comerţului.

Ceea ce solicităm noi, undeva din luna iunie, când de fapt a început protestul, a fost chemarea la dialog faţă de celelalte două puteri. În faţa refuzului guvernului de a discuta cu noi problemele de sistem ale justiţiei, parlamentul ne-a răspuns pozitiv, astfel încât, în momentul de faţă, vorbim, pe de-o parte, de un document public, care conţine principiile viitorului pact naţional pentru justiţie şi, de asemenea, vorbim de o comisie specială pentru analizarea situaţiei grave din justiţie, în cadrul căreia suntem convinşi că se vor identifica cele mai bune soluţii pentru remedierea acestor probleme.

În general, s-a fixat un termen de o lună, o lună şi jumătate, chiar două luni de zile pentru reevaluarea modului în care s-a răspuns la solicitările extrem de punctuale ale instanţelor. Termenele de reevaluare sunt fixate undeva în jurul datei în care bugetul pentru 2010 va fi elaborat şi cred că acela va fi un moment de cotitură în care, ca urmare a acestei reevaluări, se va vedea ce poziţie vom lua în continuare.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.