« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Tribunalul Timis. Suspendarea protestului. Se reia activitatea de judecata si activitatea la Registrul comertului
29.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Tribunalul Timis: „Văzând semnarea principiilor fundamentale în baza cărora  se va adopta Pactul pentru Justiţie, pact ce va constitui documentul-cadru pentru elaborarea şi adoptarea viitoarelor politici publice şi acte normative în domeniul justiţiei şi a măsurilor de finanţare a sistemului judiciar,

Având în vedere că s-au făcut paşi în direcţia soluţionării revendicărilor adunărilor generale, cel puţin prin iniţierea unui dialog şi recunoaşterea publică a existenţei unei crize a sistemului judiciar,

Ţinând seama de faptul că prin înfiinţarea Comisiei Speciale pentru Justiţie s-a creat cadrul instituţional pentru dezbaterea chestiunilor ridicate de adunările generale, existând premise favorabile pentru găsirea de soluţii la problemele sistemului judiciar,

Membrii Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Timiş – cu majoritate de voturi – au hotărât suspendarea acţiunilor de protest stabilite în Adunarea Generală a Judecătorilor din 31.08.2009, în sensul reluării activităţii de judecată şi a Oficiului Registrului Comerţului, până la data de 20.11.2009, dată la care va fi cunoscut proiectul bugetului de stat pe 2010 şi va fi finalizat raportul Comisiei Speciale pentru Justiţie.

Mulţumim participanţilor la actul de justiţie care au înţeles că judecătorii au obligaţia legală de a-şi apăra independenţa şi dreptul fiecărui cetăţean la un act de justiţie desfăşurat în condiţii de profesionalism şi eficienţă şi ne exprimăm încrederea că măsurile care urmează a fi cuprinse în Pactul pentru Justiţie vor oferi garanţiile necesare pentru funcţionarea adecvată a acestui serviciu public. Aceasta întrucât independenţa justiţiei, în general, şi a judecătorului, în special, trebuie să reprezinte o garanţie pentru justiţiabil cu privire la calitatea şi corectitudinea actului de justiţie, iar nu un privilegiu al magistraţilor.

29 septembrie, 2009

JUDECĂTOR MIHAELA ROIBU,

Purtător de cuvânt al Tribunalului Timiş”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.