Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Inspector de munca trimis in judecata pentru luare de mita

30.09.2009 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

– PENESCU GHEORGHE CORNEL, în stare de arest preventiv, acţionar în cadrul SC PIC S.A. Piteşti şi asociat în cadrul SC MUNTENIA ALIMENT SRL, SC PIC DISTRIB SRL Piteşti (fostă S.C. ONIŢA SRL), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită şi

– ANGHELINA FLORIAN, fost inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Potrivit unui comunicat DNA, „în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 14 noiembrie 2006, inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, în calitate de acţionar la SC PIC S.A., i-a promis inculpatului Anghelina Florian, inspector de muncă la I.T.M. Argeş, suma de 10.000.000 ROL, pentru ca acesta să efectueze un control superficial la sediul S.C. PIC S.A., să nu constate adevăratele încălcări ale Codului Muncii (nerespectarea drepturilor angajaţilor magazinelor din Piteşti şi Craiova referitoare la prestarea orelor suplimentare) şi implicit, să nu aplice sancţiuni contravenţionale. Suma de bani promisă a fost remisă efectiv la data de 15 noiembrie 2006.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.”

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week