Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Trafic de droguri de mare risc. 29 de inculpati trimisi in judecata
05.10.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat DIICOT, „procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a 29 de inculpaţi, toţi membri ai unui grup infracţional organizat, constituit în scopul obţinerii de beneficii materiale de pe urma săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cadrul grupului au existat două ramuri aflate în strânsă legătură,   determinată atât de relaţiile de rudenie existente între membrii acestuia cât şi de aria în care fiecare îşi desfăşura activitatea, cele două ramuri ajungând practic să controleze activităţile de trafic de droguri în zona Gării de Nord.

Cele două ramuri au avut ca principali exponenţi pe:

– inculpatul SOARE VALENTIN ADRIAN zis „SOARE” şi concubina sa, inculpata IANCU DORINA zisă „DORINA” (ramura „SOARE”),

– inculpatul IANCU NICU zis „NICU GUNOIERU” şi concubina sa, inculpata DINCĂ FLORICA zisă „BUTU” (ramura „GUNOIERII”).

Astfel, inculpata IANCU DORINA este sora inculpatului IANCU NICU, ambele familii locuind în zona Gării de Nord, unde au desfăşurat o activitate intensă de distribuţie a heroinei pe străzile adiacente (perimetrul demarcat de străzile Lipova, Cameliei, Berzei, Buzeşti şi Calea Griviţei).

Fiecare din cele două familii şi-a dezvoltat în timp propria reţea de distribuţie a drogurilor în zona susmenţionată, cu precizarea că aceste reţele s-au intersectat pentru a se ajuta reciproc, dar, uneori, şi pentru a-şi disputa locurile cu „vad” pentru vânzarea heroinei.

Inculpatul MARIN ADRIAN zis „MAIMUŢĂ” şi concubina sa, inculpata IANCU MARIANA (sora inculpatei IANCU DORINA), au coordonat activitatea reţelei de distribuire a drogurilor condusă de inculpaţii SOARE VALENTIN ADRIAN  şi IANCU DORINA.

De asemenea, pe acelaşi palier se află şi inculpatul TĂNASE CLAUDIU RĂZVAN, om de încredere al inculpatului SOARE VALENTIN ADRIAN”, la locuinţa căruia erau ascunse şi porţionate drogurile procurate de către acesta din urmă.

Pe palierul de jos al acestei ramuri se află distribuitorii stradali de droguri, aflaţi sub coordonarea directă a inculpaţilor MARIN ADRIAN şi IANCU MARIANA.

Din materialul probator al dosarului rezultă că inculpatul SOARE VALENTIN ADRIAN s-a liberat din penitenciar în luna februarie 2009, fiind condamnat definitiv tot pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri, la scurt timp luînd decizia de a comercializa din nou heroină în sectorul 1 al Capitalei. Împreună cu inculpatul MARIN ADRIAN să vândă împreună droguri într-un imobil din Calea Griviţei, într-o încăpere pe care acesta din urmă o ocupase abuziv. În acest scop, inculpatul SOARE VALENTIN ADRIAN a folosit un imobil de pe Calea Griviţei, unde inculpatul MARIN ADRIAN ocupase abuziv o încăpere. Au montat la intrarea în aceasta o uşă metalică prevăzută cu vizetă pentru efectuarea tranzacţiilor cu droguri şi pentru a avea siguranţa că persoanele care urmau să se ocupe  cu vânarea acestora nu vor putea fi prinse în flagrant de poliţişti.

Inculpatul SOARE VALENTIN ADRIAN urma să procure drogurile, iar inculpatul MARIN ADRIAN urma să supravegheze activitatea de comercializare (el locuind în acelaşi imobil, dar la un etaj superior), să strângă banii şi să îi predea inculpatului SOARE VALENTIN ADRIAN.

Inculpatele IANCU DORINA şi IANCU MARIANA , concubinele celor doi inculpaţi sus menţionaţi, aveau rolul de a supraveghea îndeaproape activitatea de comercializare a heroinei şi de a strânge banii rezultaţi din vânzarea lor. Inculpata IANCU DORINA mai avea şi rolul de a le da heroină pentru consum propriu vânzătorilor de droguri, în funcţie de „vânzările” făcute.

Pe baza actelor de urmărire penală s-a mai stabilit că şi alte persoane au intrat în contact cu membrii grupului infracţional organizat procurând de la aceştia heroină pentru consum propriu sau pentru alţi consumatori (fiind intermediari în acest caz).

Trebuie precizat faptul că fiecare persoană implicată în această activitate avea un rol bine determinat.

Ramura condusă de inculpatul Iancu Nicu se afla în strânsă legătură cu ramura condusă de inculpatul Soare Valentin Adrian, în sensul că–şi furnizau uneori reciproc heroina în funcţie de sursele de aprovizionare pe care le găsea fiecare.

În cursul investigaţiilor au rezultat date şi indicii temeinice că inculpatul SOARE VALENTIN ADRIAN se aprovizionează cu heroină de la un individ cunoscut sub porecla „GRAFI”, acesta din urmă fiind identificat ulterior ca fiind inculpatul NAE ROMEO, care, la rândul său, se aproviziona cu heroină în cantităţi mari de la un cetăţean bulgar.

Astfel, în baza informaţiilor deţinute, a fost organizată, la Giurgiu, o acţiune de supraveghere operativă în data de 19 iunie 2009, în urma căreia s-au confiscat aproape 2 kg de heroină introduse în ţară de inculpatul STAMENOV STANISLAV SEVDANILOV, cetăţean bulgar implicat în reţea împreună cu un alt conaţional.  Din probele administrate în cauză rezultă că cetăţenii bulgari au efectuat  6 sau 7 tranzacţii de acest gen, fiecare având ca obiect cantitatea de 2 kg. heroină la preţul de 14.000 euro pentru un kg.

La percheziţiile domiciliare efectuate de către anchetatori au fost depistate la membrii grupului infracţional mai multe cantităţi de droguri, sume de bani provenite din comercializarea acestora, telefoane mobile şi cartele SIM care au fost indisponiblizate, instanţa de judecată urmănd să dispună confiscarea lor.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Tribunalul Bucureşti.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti