Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Prioritatile Guvernului: pensii, buget, fiscalitate, diminuare costuri
05.10.2009 | JURIDICE.ro


Comunicat Guvernul Romaniei: „Primul-ministru Emil Boc a anunţat la finalul reuniunii Executivului de astăzi care sunt priorităţile Guvernului în materie de politici, în perioada următoare:

1. Legea care vizează reforma sistemului de pensii, „obligaţie care ţine de acordul cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, dar şi o obligaţie morală în faţa românilor, de a restabili dreptatea şi echitatea în sistemul de pensii din România”

2. Legea bugetului de stat, pentru a fi trimisă în Parlament

3. Legea responsabilităţii fiscale „pentru a împiedica pe viitor să mai existe abuzuri de genul celor practicate în anii trecuţi, când banii de la investiţii, pe ultimii metri, erau luaţi şi transferaţi la cheltuieli cu bonusuri şi prime; această politică nu mai poate continua ”

4. Descentralizarea şi realizarea standardelor de cost pentru administraţia publică locală „astfel încât să avem în vedere diminuarea cheltuielilor bugetare şi instituirea unui sistem performant la nivelul administraţiei publice locale, în corelare cu administraţia publică centrală”

În ceea ce priveşte Legea sistemului de pensii, primul-ministru Emil Boc a precizat că în şedinţa Executivului de astăzi au fost trecute în revistă principalele principii ale legii, urmând ca la şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare să fie definitivate acele principii care vor sta la baza noului act normativ.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate