Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Directiva privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru folosirea de catre lucratori a echipamentului de munca la locul de munca
05.10.2009 | Nora Drulea

JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L260/5 din 3 octombrie 2009 a fost publicata Directiva 2009/104 CE a Parlamentului European si a Consiliului privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru folosirea de catre lucratori a echipamentului de munca la locul de munca (a doua directiva speciala in sensul articolului 16 alineatul (1) din Directiva 89/391/CEE).

Pentru imbunatatirea mediului de munca, pentru a proteja sanatatea si securitatea lucratorilor la locul de munca, Parlamentul European si Consiliul impun, prin  directiva mai sus mentionata, aplicarea unor masuri pentru promovarea securitatii la locul de munca. Respectarea cerintelor minime (imbunatatirea securitatii, a igienei si a sanatatii lucratorilor) este esentiala pentru a asigura securitatea si sanatate lucratorilor.

In ceea ce priveste sarcinile angajatorului, in cazul in care nu este pe deplin posibil sa se asigure folosirea echipamentului de munca fara nici un risc pentru sanatatea si securitatea lucratorilor, acesta trebuie sa ia masuri corespunzatoare pentru diminuarea riscurilor, masuri cu privire la: echipamentele de munca, (cele cu risc specific), economia si sanatatea la locul de munca, informarea lucratorilor si formarea lor, cat si consultarea si participarea lucratorilor sau a reprezentantilor acestora cu privire la problemele la care se face referire in aceasta directiva.

Directiva intra in vigoare in a douazecea zi de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Directiva se adreseaza tuturor statelor membre.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.