Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Directiva privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru folosirea de catre lucratori a echipamentului de munca la locul de munca


5 octombrie 2009 | Nora Drulea
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L260/5 din 3 octombrie 2009 a fost publicata Directiva 2009/104 CE a Parlamentului European si a Consiliului privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru folosirea de catre lucratori a echipamentului de munca la locul de munca (a doua directiva speciala in sensul articolului 16 alineatul (1) din Directiva 89/391/CEE).

Pentru imbunatatirea mediului de munca, pentru a proteja sanatatea si securitatea lucratorilor la locul de munca, Parlamentul European si Consiliul impun, prin  directiva mai sus mentionata, aplicarea unor masuri pentru promovarea securitatii la locul de munca. Respectarea cerintelor minime (imbunatatirea securitatii, a igienei si a sanatatii lucratorilor) este esentiala pentru a asigura securitatea si sanatate lucratorilor.

In ceea ce priveste sarcinile angajatorului, in cazul in care nu este pe deplin posibil sa se asigure folosirea echipamentului de munca fara nici un risc pentru sanatatea si securitatea lucratorilor, acesta trebuie sa ia masuri corespunzatoare pentru diminuarea riscurilor, masuri cu privire la: echipamentele de munca, (cele cu risc specific), economia si sanatatea la locul de munca, informarea lucratorilor si formarea lor, cat si consultarea si participarea lucratorilor sau a reprezentantilor acestora cu privire la problemele la care se face referire in aceasta directiva.

Directiva intra in vigoare in a douazecea zi de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Directiva se adreseaza tuturor statelor membre.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro