Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Incompatibilitate director al Directiei Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului – membru in consilii de adminstratie ale unor societati pe actiuni
07.10.2009 | JURIDICE.ro

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a constatat faptul că domnul ILIUȚĂ NICOLAE s-a aflat, în perioada 25.11.2007 – 11.02.2009, în stare de incompatibilitate, întrucât, pe lângă funcția publică de director al Direcției Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, acesta a mai deținut și alte calități în cadrul unor societăți comerciale.

Potrivit unui comunicat al ANI, Agenția s-a sesizat din oficiu cu privire la “posibila nerespectare, de către domnul ILIUȚĂ NICOLAE, a prevederilor legale ce reglementează regimul juridic al incompatibilităților. Procedura de înştiinţare, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, republicată, a fost îndeplinită în baza mandatului poştal (confirmare de primire la data de 07.04.2009), prin care domnul ILIUȚĂ NICOLAE a fost informat despre declanşarea procedurii de verificare, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma analizării datelor înscrise în declarațiile de avere și de interese, completate și depuse de către acesta, precum și a informațiilor transmise de către instituțiile competente, s-a constatat faptul că domnul ILIUȚĂ NICOLAE, deşi a făcut parte din categoria persoanelor care au obligaţia respectării dispoziţiilor legale privind regimul juridic al incompatibilităţilor, acesta a deţinut simultan atât funcţia publică de Director al Direcției Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cât și alte calități, după cum urmează:

– membru al Consiliului de Administrație al S.C. Asigurarea Românească – ASIROM Viena Insurance Group S.A., în perioada 25.11.2007 – 29.02.2008;

– membru în Consiliul de Supraveghere al S.C. Asigurarea Românească – ASIROM Viena Insurance Group S.A., în perioada 29.02.2008 – 11.02.2009;

– membru în Consiliul de Administrație în cadrul S.C. Oil Terminal S.A., în perioada 25.11.2007 – 11.02.2009.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.”


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.