Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Incompatibilitate director al Directiei Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului – membru in consilii de adminstratie ale unor societati pe actiuni
07.10.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a constatat faptul că domnul ILIUȚĂ NICOLAE s-a aflat, în perioada 25.11.2007 – 11.02.2009, în stare de incompatibilitate, întrucât, pe lângă funcția publică de director al Direcției Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, acesta a mai deținut și alte calități în cadrul unor societăți comerciale.

Potrivit unui comunicat al ANI, Agenția s-a sesizat din oficiu cu privire la “posibila nerespectare, de către domnul ILIUȚĂ NICOLAE, a prevederilor legale ce reglementează regimul juridic al incompatibilităților. Procedura de înştiinţare, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, republicată, a fost îndeplinită în baza mandatului poştal (confirmare de primire la data de 07.04.2009), prin care domnul ILIUȚĂ NICOLAE a fost informat despre declanşarea procedurii de verificare, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma analizării datelor înscrise în declarațiile de avere și de interese, completate și depuse de către acesta, precum și a informațiilor transmise de către instituțiile competente, s-a constatat faptul că domnul ILIUȚĂ NICOLAE, deşi a făcut parte din categoria persoanelor care au obligaţia respectării dispoziţiilor legale privind regimul juridic al incompatibilităţilor, acesta a deţinut simultan atât funcţia publică de Director al Direcției Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cât și alte calități, după cum urmează:

– membru al Consiliului de Administrație al S.C. Asigurarea Românească – ASIROM Viena Insurance Group S.A., în perioada 25.11.2007 – 29.02.2008;

– membru în Consiliul de Supraveghere al S.C. Asigurarea Românească – ASIROM Viena Insurance Group S.A., în perioada 29.02.2008 – 11.02.2009;

– membru în Consiliul de Administrație în cadrul S.C. Oil Terminal S.A., în perioada 25.11.2007 – 11.02.2009.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate