Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
3 comentarii

Grefier sanctionat disciplinar. Reactia PROJUST
08.10.2009 | Lucian-Cosmin MANOLOIU

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat PROJUST: Federaţia Naţională Sindicală PROJUST, federaţie reprezentativă naţional la nivel de ramură – justiţie prin sentinţa civilă nr. 6 din 31.10.2008 a Tribunalului Bucureşti, afiliată la Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa, îşi exprimă profunda indignare şi dezamăgire faţă de decizia conducerii Curţii de Apel Bucureşti de a dispune sancţionarea disciplinară a doamnei grefier Clara Apachiţei (mutare disciplinară pe o perioadă de trei luni la o instanţă inferioară).

Prin adresa nr. 30/24.04.2009 Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a fost sesizat cu privire la premisele declanşării unui conflict de interese între Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, curţile de apel din România, pe de o parte, şi Federaţia Naţională Sindicală Projust, pe de altă parte.
Prin adresa nr. 31/29.04.2009, înregistrată la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale sub nr. 1989/29.04.2009, s-a sesizat declanşarea conflictului de interese. În cadrul acest conflict de interese a avut loc o pichetare autorizată a sediului Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, cât şi o grevă de avertisment cu încetarea lucrului timp de 2 ore
Acest conflict nu a fost închis încă până în prezent, iar doamna grefier Clara Apachiţei participa la formele de protest hotărâte de personalul auxiliar. În acest sens, doamna grefier nu a participat la şedinţa de judecată, în locul dânsei intrând grefierul de permanenţă (care a decis să nu participe la mişcările de protest sindicale).
Federaţia Projust apreciază că nejustificată şi profund imorală decizia conducerii Curţii de Apel Bucureşti de a sancţiona un grefier care a decis să protesteze în cadrul unui conflict de interese notificat legal şi nedeclarat ilegal de vreo instanţă judecătorească. În acelaşi timp, adresăm aceleiaşi conduceri întrebarea, retorică, desigur: Ce sancţiuni au fost aplicate magistraţilor în timpul protestelor acestei categorii profesionale?

FEDERAŢIA NAŢIONALĂ SINDICALĂ PROJUST”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Grefier sanctionat disciplinar. Reactia PROJUST”

 1. blindjustice spune:

  De ce nu aplică CSM sancțiuni adevărate și judecătorilor ? De frică.
  Inspectorii pot fi revocați, sau mai rău, CSM-ul desființat. Să piardă ei un post cald, cu salariu frumos? Nu… e bine așa cum este în prezent. Somn de voie, domnilor!
  Noroc că vă treziți când scoate media un Gorbunov la iveală, altfel, liniște și pace! Numărați zilele până la salariu… ahh… mai sunt doar 2 zile ???

 2. Nicoll spune:

  Ar trebui sa/i fie rusine presedintelui care a semnat aceasta decizie de sanctionare, si poate ar trebui sa fie sanctionat la randul sau pentru ca anterior, acelasi presedinte a inteles sa protesteze timp de o luna!!!!
  Deci cat timp grefierii fac jocul magistratilor ca acestia sa/si castige ceva drepturi in plus fata de grefier E BINE, dar daca amaratul de grefier indrazneste sa se considere cetatean cu drepturi depline, inclusiv dreptul la protest, E RAU.
  Omorati grefierul, el e de vina! S/a gasit vinovatul pentru toate relele sistemului. GREFIERUL.
  Rusine.

 3. Viorel Papu spune:

  Sunt şocat! Auxiliarii justiţiei… inclusiv avocaţii, sunt văzuţi ca oameni fără drept de a se exprima liber, fără drept de a protesta, fără niciun drept…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.