Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
3 comentarii

Grefier sanctionat disciplinar. Reactia PROJUST
08.10.2009 | Lucian-Cosmin MANOLOIU

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat PROJUST: Federaţia Naţională Sindicală PROJUST, federaţie reprezentativă naţional la nivel de ramură – justiţie prin sentinţa civilă nr. 6 din 31.10.2008 a Tribunalului Bucureşti, afiliată la Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa, îşi exprimă profunda indignare şi dezamăgire faţă de decizia conducerii Curţii de Apel Bucureşti de a dispune sancţionarea disciplinară a doamnei grefier Clara Apachiţei (mutare disciplinară pe o perioadă de trei luni la o instanţă inferioară).

Prin adresa nr. 30/24.04.2009 Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a fost sesizat cu privire la premisele declanşării unui conflict de interese între Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, curţile de apel din România, pe de o parte, şi Federaţia Naţională Sindicală Projust, pe de altă parte.
Prin adresa nr. 31/29.04.2009, înregistrată la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale sub nr. 1989/29.04.2009, s-a sesizat declanşarea conflictului de interese. În cadrul acest conflict de interese a avut loc o pichetare autorizată a sediului Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, cât şi o grevă de avertisment cu încetarea lucrului timp de 2 ore
Acest conflict nu a fost închis încă până în prezent, iar doamna grefier Clara Apachiţei participa la formele de protest hotărâte de personalul auxiliar. În acest sens, doamna grefier nu a participat la şedinţa de judecată, în locul dânsei intrând grefierul de permanenţă (care a decis să nu participe la mişcările de protest sindicale).
Federaţia Projust apreciază că nejustificată şi profund imorală decizia conducerii Curţii de Apel Bucureşti de a sancţiona un grefier care a decis să protesteze în cadrul unui conflict de interese notificat legal şi nedeclarat ilegal de vreo instanţă judecătorească. În acelaşi timp, adresăm aceleiaşi conduceri întrebarea, retorică, desigur: Ce sancţiuni au fost aplicate magistraţilor în timpul protestelor acestei categorii profesionale?

FEDERAŢIA NAŢIONALĂ SINDICALĂ PROJUST”

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO