Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANI a finalizat verificarile ref. secretarul general al ANI


9 octombrie 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Comunicat privind finalizarea de către Comisia de Evaluare a Consiliului Național de Integritate a verificărilor efectuate în cazul acuzațiilor aduse Secretarului General al A.N.I. de către foști angajati ai Agenției:Comisia de Evaluare a Consiliului Național de Integritate, constituită în baza art. 26, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicată, a prezentat, la data de 7 octombrie 2009, Plenului Consiliului Național de Integritate concluziile raportului privind verificările efectuate asupra acuzațiilor aduse de către foști angajați ai Agenției, domnului HORIA GEORGESCU, Secretar General al Agenției.

În cadrul procedurii de verificare prealabilă, Comisia de Evaluare a analizat aspectele semnalate prin sesizare, în conformitate cu prevederile legale.

Luând în considerare faptul că unele dintre aspectele sesizate exced competențelor Comisiei, fiind necesară implicarea instituţiilor publice competente, a fost demarată procedura de verificare propriu-zisă, fiind sesizate mai multe instituții abilitate (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Jandarmeria Română etc.), care au desfășurat activități de verificare în cadrul A.N.I., în limitele prevăzute de lege. Din rapoartele rezultate în urma verificărilor întreprinse de instituțiile menționate anterior, au rezultat următoarele:

– în privința „situaţiei juridice a d-lui HORIA GEORGESCU”, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a constat faptul că „au fost respectate prevederile legale în vigoare referitoare la funcţia publică”;

– referitor la acuzațiile privind presupusele nereguli în derularea achizițiilor publice, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a constatat că „autoritatea contractantă s-a încadrat în prevederile cuprinse în O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare”;  de asemenea, din Raportul Unității pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, a rezultat faptul că desfășurarea procedurii de licitație s-a făcut cu respectarea prevederilor legale;

– cu referire la acuzele aduse domnului Horia Georgescu în privința personalului care asigură paza sediului A.N.I., Unitatea Specială 70 Jandarmi Pază şi Protecţie Instituţională Bucureşti a infirmat toate cele semnalate: „În concluzie, infirmăm existența și realitatea celor prezentate în memoriul d-lui Burciu Fănel și considerăm ca neoportună și neavenită orice implicare a instituției jandarmeriei, respectiv jandarmilor din cadrul unității, în conflictele sau nemulțumirile personale ale unor persoane angajate/foști angajați din rândul personalului propriu”.

Astfel, din documentele administrate și puse la dispoziția Comisiei de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate, după audierea părților implicate și a personalului Agenţiei, precum şi în urma finalizării procedurilor de control derulate de către instituţiile competente, Comisia de Evaluare a C.N.I. a constatat următoarele:

– numirea domnului Horia Georgescu în funcţia publică de Secretar General al Agenției a a fost făcută cu respectarea prevederilor legale în vigoare;

– acuzațiile de interferență în activitatea operativă a Agenției, aduse la adresa domnului Horia Georgescu au fost infirmate.

În conformitate cu prevederile legale, Raportul Comisiei de Evaluare a fost prezentat Plenului Consiliului Național de Integritate la data de 7 octombrie 2009. Concluziile Raportului, prin care toate acuzațiile formulate prin memorii de către foști angajați ai Agenției au fost infirmate, au fost însușite, în unanimitate, de către membrii Consiliului.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro