« Secţiuni « Jurisprudenţă « CEDOCJUECCRÎCCJCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Jurisprudenţă CCR (Curtea Constituţională a României)
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA

Legea stocarii datelor de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice a fost declarata neconstitutionala
09.10.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a decis joi, 8 octombrie 2009, ca sunt neconstitutionale dispozitiile Legii nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, precum şi pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Exceptia de neconstitutionalitate a fost invocata de Comisariatul pentru Societate Civilă în cadrul unui proces ce a fost intentat companiei de telefonie Orange.

Ioan Prodan, Comisarul general al organizaţiei, a declarat: “Prin această lege se aduce o atingere gravă în primul rând cetăţeanului de rând pentru că fiecare cetăţean prin această lege poate fi privit ca un infractor. Se încalcă demnitatea poporului român. Este o lege abuzivă care încalcă nişte drepturi constituţionale garantate de statul român. Este clar că nu se doreşte doar ambalajul bomboanei, ci se doreşte şi preluarea conţinutului a ceea ce există.”

Nota Juridice.ro: Legea declarata neconstitutionala a transpus in legislatia nationala o directiva europeana.

 
Secţiuni: CCR, Data protection | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD