JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA
Print Friendly, PDF & Email

Legea stocarii datelor de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice a fost declarata neconstitutionala
09.10.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a decis joi, 8 octombrie 2009, ca sunt neconstitutionale dispozitiile Legii nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, precum şi pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Exceptia de neconstitutionalitate a fost invocata de Comisariatul pentru Societate Civilă în cadrul unui proces ce a fost intentat companiei de telefonie Orange.

Ioan Prodan, Comisarul general al organizaţiei, a declarat: “Prin această lege se aduce o atingere gravă în primul rând cetăţeanului de rând pentru că fiecare cetăţean prin această lege poate fi privit ca un infractor. Se încalcă demnitatea poporului român. Este o lege abuzivă care încalcă nişte drepturi constituţionale garantate de statul român. Este clar că nu se doreşte doar ambalajul bomboanei, ci se doreşte şi preluarea conţinutului a ceea ce există.”

Nota Juridice.ro: Legea declarata neconstitutionala a transpus in legislatia nationala o directiva europeana.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate