Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Traian Basescu a solicitat reexaminarea Legii de aprobare a OUG ref. Fondul de mediu
12.10.2009 | JURIDICE.ro

Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri, 9 octombrie 2009, Parlamentului României, în temeiul articolului 77 alineatul 2 din Constituţia României, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 25/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. Textul integral al cererii:

„Bucureşti, 9 Octombrie 2009

Domnului Mircea-Dan Geoană

PREŞEDINTELE SENATULUI

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE

a

LEGII privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 25/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu

Motivele cererii sunt următoarele:

1. Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 25/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu a fost adoptată de Parlamentul României la data de 8 septembrie 2009 şi transmisă spre promulgare la data de 21 septembrie a.c.. Această lege aduce modificări şi completări dispoziţiilor legale referitoare la atribuţiile Administraţiei Fondului pentru mediu şi la utilizarea sumelor provenind din Fondul pentru mediu.

2. Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, pentru care Guvernul României şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului, la data de 15.09.2009, conţine, la rândul său, dispoziţii care modifică şi completează în mod diferit aceleaşi prevederi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005. Această lege se află în momentul de faţă la Curtea Constituţională, pentru verificarea constituţionalităţii.

3. Având în vedere aceste aspecte, pentru coerenţă legislativă şi pentru a evita confuziile create de modificarea succesivă a legislaţiei privind Fondul pentru mediu, considerăm necesară corelarea dispoziţiilor prezentei legi cu dispoziţiile legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicit reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 25/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

TRAIAN BĂSESCU”


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.