Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii


 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Implicatiile adoptarii motiunii de cenzura in ce priveste legea bugetului de stat
13.10.2009 | JURIDICE.ro, Iulian Urban

Guvernul se află în imposibilitatea de a aproba proiectul legii bugetului pe anul 2010, având în vedere că un Guvern interimar – statutul actual al Executivului, după adoptarea moţiunii de cenzură – nu poate iniţia proiecte de lege.

Potrivit legii finanţelor publice, proiectul legii bugetului pentru anul următor trebuie depus în Parlament până în data de 15 octombrie.

Legea privind organizarea şi funcţionarea Guvernului prevede că, „în cazul încetării mandatului său, în condiţiile prevăzute de Constituţie, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Guvernul continuă să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi”.

Actul normativ invocat prevede că, în această perioadă, Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

Moţiunea de cenzură „11 împotriva României” a fost adoptată marţi cu 254 de voturi pentru si 176 impotriva. În urma adoptării moţiunii de cenzură, Guvernul a fost demis.

Iulian Urban, senator
Vicepresedinte al Comisiei Juridice a Senatului Romaniei


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Implicatiile adoptarii motiunii de cenzura in ce priveste legea bugetului de stat”

  1. procuroru spune:

    si pana acum Guvernul a avut o deosebita preocupare sa promoveze proiectul legii bugetului pentru anul 2010 si noi nu stim? sigur ca se poate sustine ca adoptarea motiunii de cenzura impiedica Guvernul sa promoveze sute sau mii de proiecte de lege;
    in alta ordine de idei cred ca problema cea mai acuta pentru Guvern este IMPOSIBILITATEA DE A MAI EMITE OUG-uri, dar sigur ca asta nu conteaza pentru un domn „avocat in Baroul Ilfov” cum este autorul postarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.