Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Catalin Predoiu s-a intalnit cu Marc Jaeger si Valerius Ciuca


15.10.2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat MJLC:  „Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, l-a primit miercuri, 14 octombrie, pe preşedintele Tribunalului  de Primă Instanţă al Comunităţilor Europene, judecător Marc Jaeger. La întâlnire a participat şi Valerius Ciucă, judecătorul român în cadrul aceleiaşi instanţe.

În cadrul întâlnirii, preşedintele Tribunalului de Primă Instanţă al Comunităţilor Europene i-a solicitat ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti sprijin din partea Guvernului României pentru asigurarea continuităţii mandatului membrilor acestei instanţe, prin reinvestirea a 14 dintre judecătorii Tribunalului, al căror mandat expiră la 31 august 2010. De asemenea, a fost discutată posibilitatea ca, pe termen mediu, să fie creată o instanţă specială pentru soluţionarea cauzelor privind marcile comunitare, precum şi despre mărirea numărului de judecători propuşi de fiecare stat membru. Măsurile propuse de preşedintele Marc Jaeger sunt menite să reducă gradul de încărcare al instanţei şi să asigure un înalt nivel de calitate al actului de justiţie, în condiţiile în care numărul de cauze aflate pe rolul Tribunalului de Primă Instanţă a crescut cu 160% în perioada 1998 – 2008.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut că România va face demersurile necesare pentru asigurarea continuităţii mandatelor celor 14 judecători, cât şi pentru creşterea numărului actual de judecători.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti