Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Catalin Predoiu s-a intalnit cu Marc Jaeger si Valerius Ciuca
15.10.2009 | JURIDICE.ro

Comunicat MJLC:  „Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, l-a primit miercuri, 14 octombrie, pe preşedintele Tribunalului  de Primă Instanţă al Comunităţilor Europene, judecător Marc Jaeger. La întâlnire a participat şi Valerius Ciucă, judecătorul român în cadrul aceleiaşi instanţe.

În cadrul întâlnirii, preşedintele Tribunalului de Primă Instanţă al Comunităţilor Europene i-a solicitat ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti sprijin din partea Guvernului României pentru asigurarea continuităţii mandatului membrilor acestei instanţe, prin reinvestirea a 14 dintre judecătorii Tribunalului, al căror mandat expiră la 31 august 2010. De asemenea, a fost discutată posibilitatea ca, pe termen mediu, să fie creată o instanţă specială pentru soluţionarea cauzelor privind marcile comunitare, precum şi despre mărirea numărului de judecători propuşi de fiecare stat membru. Măsurile propuse de preşedintele Marc Jaeger sunt menite să reducă gradul de încărcare al instanţei şi să asigure un înalt nivel de calitate al actului de justiţie, în condiţiile în care numărul de cauze aflate pe rolul Tribunalului de Primă Instanţă a crescut cu 160% în perioada 1998 – 2008.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut că România va face demersurile necesare pentru asigurarea continuităţii mandatelor celor 14 judecători, cât şi pentru creşterea numărului actual de judecători.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.