Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Tribunalul Prahova. In lotul Penescu a fost inlocuita masura arestarii preventive cu obligatia de a nu parasi tara
15.10.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Tribunalul Prahova: „Prin încheierea pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova la termenul din 14 octombrie 2009 s-a dispus, în baza art.139 alin.2 si 3/5 C.pr.penală,  înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Penescu Cornel Gheorghe, Făcăleaţă Liviu Ilie şi Constantin Gheorghe, cu măsura preventivă a obligării de  a nu părăsi ţara prevăzută de art. 1451 C.pr.penală.

Totodată, au fost stabilite obligaţiile pe care cei trei inculpaţi trebuie să le respecte pe durata măsurii obligării de a nu părăsi  ţara, respectiv :

– să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este  chemat ;

– să se prezinte la organele de poliţie determinate de instanţă,  conform programului de supraveghere întocmit de aceste organe sau ori de cate ori este chemat;

– să nu schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei;

– să nu deţină, să nu folosească şi să nu  poarte nici o categorie de  arme;

– să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosarul pe rol.

În cazul inculpatului Constantin Gheorghe, instanţa a instituit şi obligaţia de a nu desfăşura nicio activitate în cadrul Comisiei Centrale de Arbitraj din România.

În baza  art. 145 alin. 3 C.p.p., s-a atras atenţia inculpaţilor că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a măsurii aplicate sau a obligaţiilor dispuse de instanţă, măsura obligării de a nu părăsi ţara va fi înlocuită cu măsura arestării preventive, dispunându-se punerea lor in libertate, daca nu sunt arestaţi ori reţinuţi în altă cauză, după rămânerea definitivă a încheierii.

Această încheiere poate atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, termen care pentru inculpaţii arestaţi curge de la  comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova

Judecător Ionela Alina Anton”

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.