Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Schema cadru general de ajutor de stat pentru sprijinirea firmele afectate de criza
15.10.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Consiliul Concurentei: „Consiliul Concurenţei a avizat Proiectul de hotărâre de guvern privind schema cadru naţional temporar de acordare de ajutor de stat pentru sprijinirea societăţilor afectate de actuala criză economică şi financiară şi a transmis notificarea acesteia Comisiei Europene.

„Obiectivul acestei scheme îl reprezintă remedierea unor perturbări grave în economie cauzate de actuala criză economică şi financiară. Ca urmare, se intenţionează sprijinirea agenţilor economici afectaţi de criză în vederea achitării unor datorii către instituţiile publice, datorii comerciale sau salariale şi pentru a le asigura o parte din disponibilităţile financiare necesare achiziţionării de materii prime, materiale şi utilităţi şi finanţării unor proiecte de investiţii absolut necesare în procesul de producţie” a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei.

Bugetul total al schemei este de aproximativ 220 milioane Euro, ajutoarele de stat putând fi acordate, în principal, sub formă de fonduri nerambursabile, împrumuturi în conditii preferenţiale, subvenţii de dobândă, garanţii, facilităţi fiscale, eşalonarea creanţelor deţinute sau preluate de entităţile publice, pentru a fi recuperate de acestea, fără perceperea de dobânzi.

In cadrul acestei scheme, pot beneficia de ajutoare în valoare de maxim 500.000 euro agenţii economici aflaţi dificultate din cauza crizei aconomico – financiare, din toate sectoarele de activitate, cu excepţia pescuitului şi productiei primare a produselor agricole.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să nu fie fost în dificultate economico-financiară la data de 1 iulie 2008, să nu fi beneficiat de un ajutor de stat  incompatibil care nu a fost încă recuperat etc. Totodată, trebuie să prezinte autorităţii furnizoare o declaraţie pe proprie răspundere cu privire la orice ajutor de minimis şi orice ajutor în baza cadrului temporar, în sumă limitată, primit in perioada 01.01.2008-31.12.2010.

Schema va fi pusă în aplicare după obţinerea aprobării din partea Comisiei Europene şi va desfăşura până la 31 decembrie 2010. Pentru implemetarea acesteia, implementarii prezentei scheme, autoritatile furnizoare vor trebui sa emita acte cuprinzand procedurile specifice.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti