Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Candidatii pentru functia de presedinte al Inaltei Curti


15 octombrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comunicat CSM: „Doamnele judecător Lidia Bărbulescu, Gabriela Victoria Bîrsan, Elena Cîrcei şi domnii judecători Dănuţ Cornoiu şi Ilie Iulian Dragomir şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Candidaturile vor fi discutate în şedinţa pe care Plenul Consiliului Superior al Magistraturii o va avea în cursul săptămânii viitoare.

Candidaturile trebuie depuse, potrivit legii, la Consiliul Superior al Magistraturii în termen de 30 de zile de la data la care funcţia de preşedinte, a devenit vacantă.

Prin decretul nr. 1333 din 14 septembrie 2009, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 619 din 15 septembrie 2009, Preşedintele României a dispus eliberarea din funcţia de judecător a domnului Nicolae Popa- preşedinte al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a pensionării.

Potrivit legii,” Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.”

Numirea în funcţia de preşedinte al ICCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii