Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Candidatii pentru functia de presedinte al Inaltei Curti
15.10.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat CSM: „Doamnele judecător Lidia Bărbulescu, Gabriela Victoria Bîrsan, Elena Cîrcei şi domnii judecători Dănuţ Cornoiu şi Ilie Iulian Dragomir şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Candidaturile vor fi discutate în şedinţa pe care Plenul Consiliului Superior al Magistraturii o va avea în cursul săptămânii viitoare.

Candidaturile trebuie depuse, potrivit legii, la Consiliul Superior al Magistraturii în termen de 30 de zile de la data la care funcţia de preşedinte, a devenit vacantă.

Prin decretul nr. 1333 din 14 septembrie 2009, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 619 din 15 septembrie 2009, Preşedintele României a dispus eliberarea din funcţia de judecător a domnului Nicolae Popa- preşedinte al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a pensionării.

Potrivit legii,” Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.”

Numirea în funcţia de preşedinte al ICCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA”

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO