Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Directiva ref. accesul la activitate, desfasurarea si supravegherea prudentiala a activitatii institutiilor emitente de moneda electronica
18.10.2009 | JURIDICE.ro, SNSA

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 267/7 din 10 octombrie 2009 a fost publicata Directiva 2009/110/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16 septembrie 2009 privind accesul la activitate, desfasurarea si supravegherea prudentiala a activitatii institutiilor emitente de moneda electronica, de modificare a Directivelor 2005/60/CE si 2006/48/CE si de abrogare a Directivei 2000/46/CE.

Sunt detaliate cerintele pentru accesul la activitate, desfasurarea si supravegherea prudentiala a activitatii institutiilor emitente de moneda electronica.

Se stabileste valoarea capitalului initial pentru institutiile emitente de moneda electronica la suma de minimum 350.000 EUR.

Sunt prevazute conditiile de emitere si rascumparare a monedei electronice. Important este ca directiva prevede interzicerea de catre statele membre de acordare a dobanzii sau a oricarui alt beneficiu lega de perioada in care detinatorul de moneda electronica detine moneda electronica.

De la data de 30 aprilie 2011 se abroga Directiva 2000/46/CE, fara a aduce atingere art. 18 alin. 1 si 3 din prezenta directiva. De asemenea, pana la aceasta data, statele membre adopta si publica actele cu putere de lege si actele administrative necesare in vederea respectarii directivei.

Pentru Juridice.ro, SNSA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti