Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Directiva ref. accesul la activitate, desfasurarea si supravegherea prudentiala a activitatii institutiilor emitente de moneda electronica


18 octombrie 2009 | JURIDICE.ro, SNSA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 267/7 din 10 octombrie 2009 a fost publicata Directiva 2009/110/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16 septembrie 2009 privind accesul la activitate, desfasurarea si supravegherea prudentiala a activitatii institutiilor emitente de moneda electronica, de modificare a Directivelor 2005/60/CE si 2006/48/CE si de abrogare a Directivei 2000/46/CE.

Sunt detaliate cerintele pentru accesul la activitate, desfasurarea si supravegherea prudentiala a activitatii institutiilor emitente de moneda electronica.

Se stabileste valoarea capitalului initial pentru institutiile emitente de moneda electronica la suma de minimum 350.000 EUR.

Sunt prevazute conditiile de emitere si rascumparare a monedei electronice. Important este ca directiva prevede interzicerea de catre statele membre de acordare a dobanzii sau a oricarui alt beneficiu lega de perioada in care detinatorul de moneda electronica detine moneda electronica.

De la data de 30 aprilie 2011 se abroga Directiva 2000/46/CE, fara a aduce atingere art. 18 alin. 1 si 3 din prezenta directiva. De asemenea, pana la aceasta data, statele membre adopta si publica actele cu putere de lege si actele administrative necesare in vederea respectarii directivei.

Pentru Juridice.ro, SNSA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri