Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Lotul Penescu a fost trimis in judecata
18.10.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:

– STOIAN AUREL, director coordonator al Gărzii Financiare – Secţia Argeş, aflat în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată,

– PIECA GHEORGHŢĂ, administrator al SC PIC SA Piteşti, SC MUNTENIA ALIMENT SRL Piteşti şi SC PIC DISTRIB SRL (fostă SC ONIŢA SRL), aflat în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită în formă continuată,

– PENESCU GHEORGHE CORNEL, acţionar în cadrul SC PIC SA Piteşti şi asociat în cadrul SC MUNTENIA ALIMENT SRL, SC PIC DISTRIB SRL Piteşti (fostă S.C. ONIŢA SRL), aflat în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat DNA, ”în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 05 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2008, inculpatul Stoian Aurel, în calitate de comisar şef al Gărzii Financiare – Secţia Argeş, a primit în mod repetat în tranşe lunare, cu titlu de mită de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, fie direct, fie prin intermediul inculpatului Pieca Gheorghiţă, suma de 43.000 lei, iar în perioada 13 iunie 2006 – 06 aprilie 2007 a primit bunuri de la SC PIC S.A. în sumă totală de 1.540,58 lei. Banii şi bunurile i-au fost remise inculpatului Stoian Aurel, pentru ca acesta, în calitate de comisar şef al Gărzii Financiare – Secţia Argeş, să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să protejeze interesele nelegale ale formelor controlate de Penescu Gheorghe Cornel.

De asemenea, în acelaşi scop, inculpatul Stoian Aurel a primit de la Penescu Gheorghe Cornel, la data de la 12 septembrie 2007, cu titlu de împrumut, suma de 30.000 lei, iar la 1 noiembrie 2008 suma de 10.000 lei, sume restituite parţial.

În perioada supusă verificării, urmare unui control efectuat, la solicitarea procurorilor, de către comisari ai Gărzii Financiare din cadrul Comisariatului General, a rezultat că reprezentanţii SC PIC S.A. au săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală creând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de aproximativ 1.000.000 euro. Cu toate acestea, în perioada respectivă, comisarii Gărzii Financiare Argeş aflaţi în subordinea inculpatului Stoian Aurel nu au descoperit nici o infracţiune, ci numai câteva contravenţii pe care le-au sancţionat cu amenzi modice.

În vederea protejării intereselor nelegale ale firmelor pe care le controlează, inculpatul Penescu Gheorghe îi plătea lunar suma de 2.000 lei inculpatului Stoian Aurel.

La data de 22 septembrie 2009, Tribunalul Argeş a dispus măsura arestării preventive pe termen de 29 de zile faţă de inculpaţii Stoian Aurel şi Pieca Gheorghiţă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Amintim că la data de 25 iunie 2009, Penescu Gheorghe Cornel şi Pieca Gheorghiţă au fost trimişi în judecată într-un dosar separat pentru infracţiuni de corupţie, inculpatul Penescu Gheorghe Cornel aflându-se în stare de arest preventiv în acea cauză penală (comunicat 163/VIII/3 din 25 iunie 2009). Ulterior, la data de 11 septembrie 2009, cei doi au fost trimişi în judecată într-un alt dosar (comunicat 221/VIII/3 din 11 septembrie 2009), iar la data de 29 septembrie 2009, Gheorghe Penescu a fost trimis în judecată alături de Anghelina Florian, fost inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) Argeş (comunicat 231/VIII/3 din 29 septembrie 2009).”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.