Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Vrancea. Ziua usilor deschise


20 octombrie 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comunicat Tribunalul Vrancea: În acest an, Ziua Justiţiei Civile, eveniment simbolic care are ca raţiune principală sublinierea faptului că justiţia este în primul rând, şi cel mai important, un serviciu pentru cetăţeni, care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile, va fi marcată de către Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani prin manifestări ce nu vor implica, asemeni anului trecut, vizita cetăţenilor la sediul instanţei.

În fiecare an pe 25 octombrie se celebrează Ziua Europeană a Justiţiei Civile, ocazie cu care cetăţenii au posibilitatea de a lua contact, altfel decât din postura de părţi în diferite cauze, cu activitatea de judecată, cu plusurile şi minusurile acesteia, de a se informa asupra felului în care funcţionează organele judiciare ori despre modul cum se desfăşoară procedurile judiciare.

Dar pentru că interesul şi siguranţa cetăţeanului primează, cele două instanţe au decis ca valorile Zilei Europene a Justiţiei Civile – transparenţă, responsabilitate, apropiere de cetăţean – să se realizeze într-o modalitate originală, prin discuţii purtate în spaţiul virtual referitoare la problematica expusă anterior. Şi aceasta deoarece clădirea situata în str. Cuza Vodă nr. 8 a fost încadrată în clasa de risc seismic RsI, ceea ce înseamnă că  prezintă pericol de prăbuşire în cazul unui cutremur de magnitudine ridicată.

Aşadar cetăţenii interesaţi să afle cât mai multe despre Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani o vor putea face accesând site-ul www.Juridice.ro şi urmărind instrucţiunile afişate acolo,  în data de 23 octombrie 2009, în intervalul orar 10-14.

Un grup de judecători ai instanţelor vrâncene, dar nu numai, vor răspunde prompt întrebărilor adresate, vor face comentarii si îşi vor argumenta opiniile exprimate referitoare la instanţele de judecată, la procedurile judiciare sau la sistemul juridic în ansamblul sau.

Persoanele aflate în această zi în sediul instanţelor focşănene pentru rezolvarea propriilor afaceri judiciare vor avea la dispoziţie materiale informative, care vor prezenta, de exemplu, circuitul cererii de chemare în judecată, vor explica unii termeni juridici, vor face referire la competenţa instanţelor sau vor prezenta regulile de conduită din instanţa de judecată.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Vrancea

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

Consilier Carmen Danţiş

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Judecătoriei Focşani

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

Judecător Andreea Pascaru

* Tribunalul Vrancea invita si alte instante sau parchete, aflate eventual intr-o situatie similara in ce priveste siguranta cladirilor in care functioneaza, sa se alature demersului initiat in premiera anul trecut.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro