Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

WOLF THEISS sustine importanta respectarii drepturilor copilului


20 octombrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Casa de avocatura WOLF THEISS a organizat impreuna cu Fundatia Scheherazade conferinta cu tema „Tendinte actuale in justitia pentru copil si familie”. Conferinta a fost realizata in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Ministerul Administratiei si Internelor, Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Organizata in cadrul proiectului „Justitie in interesul copilului”, program finantat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, conferinta a reprezentat un prim demers concret in promovarea necesitatii crearii unui cadru legislativ specializat in dreptul minorilor in Romania, bazat pe o intelegere profunda a particularitatilor delincventei juvenile. Conceputa ca platforma de discutie intre profesionistii implicati in realizarea justitiei pentru minori si familie apartinand atat sectorului public cat si celui privat, conferinta a analizat posibilele directii de realizare a justitiei pentru minori si familie in spiritul valorilor internationale si normelor europene.

Imagine_conferinta_Tendinte-actuale-in-justitia-pentru-copil-si-familie

„Cand un copil ajunge in fata justitiei, nu este vina lui, ci numai a adultilor din preajma lui. Singurii care pot diminua trauma sunt oamenii justitiei: avocati, procurori, judecatori sau alti oameni care reprezinta interesul copiilor in justitie. Putem rezolva acest lucru printr-un inalt grad de profesionalism si pregatire. Din aceasta cauza, ne-am asumat ca misiune sa incercam sa mentinem justitia pentru minori pe agenda publica. Speram ca in curand copiii romani sa fie judecati in tribunale pentru copii, asa cum se intampla in cele mai multe tari din Uniunea Europeana.” a declarat Wajiha Haris, Presedintele Fundatiei Scheherazade.

Casa de avocatura Wolf Theiss sustine proiectul Fundatiei Scheherazade si va incepe prin a acorda consiliere pro bono timp de doi ani cauzelor de aparare a drepturilor copiilor. Beneficiind de know-howul sau la nivel de grup si avand experienta multiplelor jurisdictii cu un cadru legislativ special dedicat minorilor in care activeaza, Wolf Theiss Romania va sustine ideea infiintarii de tribunale pentru copii si a pregatirii de specialisti dedicati acestui domeniu.

In cadrul conferintei „Tendinte actuale in justitia pentru copil si familie”, Bryan Jardine, Managing Partner Wolf Theiss Romania  a vorbit despre „Importanţa respectării si protejarii drepturilor copilului”.

„Wolf Theiss si Fundatia Scheherazade au deja un istoric remarcabil in a lucra impreuna pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor din Romania. Anul acesta am fost inca de la inceput alaturi de Scheherazade in misiunea de aparare a intereselor copiilor prin promovarea crearii unui cadru legislativ functional care sa le protejeze drepturile. Wolf Theis va fi alaturi de Scheherazade in acest demers si o va sprijini in misiunea sa, cu oameni si cu know how, pana cand vom avea rezultate, pana vom vedea o schimbare in bine, vizibila si palpabila. Astfel, invitam si alte case de avocatura sa ni se alature in sustinerea acestui proiect, creand un grup de lobby si mentinand aceasta cauza ca prioritara pe agenda publica” a declarat Bryan Jardine, Managing Partner Wolf Theiss Romania.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante societăţi de avocaţi din Europa Centrală şi de Est, concentrându-se asupra avocaturii de business internaţionale. În cele 12 birouri din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, îşi desfăşoară activitatea peste 325 de avocaţi pentru societăţi comerciale şi de servicii atât locale cât şi internaţionale, dar şi pentru bănci şi societăţi de asigurare. Îmbinând practica juridică cu cea comercială, Wolf Theiss dezvoltă soluţii constructive şi complete pe baza experienţei noastre în domeniul juridic, fiscal şi comercial.

Premii câştigate…

Ne concentrăm mai degrabă să câştigăm cauze decât premii. Dar, în mod firesc, un tip de câştig îl atrage după sine pe celălalt. De-a lungul anilor am primit numeroase distincţii, situându-ne în mod constant printre cele mai importante societăţi de avocaţi din Europa Centrală şi de Sud Est.

„Eastern European Law Firm of the Year” 2006

(Chambers & Partners)

„Law Firm of the Year” 2008 and 2009

(South-eastern Europe Real Estate Awards)

„Austrian Law Firm of the Year” 2003, 2006, 2007 and 2009

(IFLR – International Financial Law Review; Chambers & Partners, PLC Which lawyer?)

„Austrian Tax Law Firm of the Year” 2006, 2007 and 2009

(International Tax Review)

„Czech Law Firm of the Year” 2007, 2008 and 2009

(IFLR – International Financial Law Review; ACQ)

„Hungarian Law Firm of the Year” 2009

(IFLR – International Financial Law Review)

„Highly commended” for several complex and innovative transactions 2008

(FT Innovative Lawyer Report)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii