Varia
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

RIL promovat. Stimularea financiara a auditorilor publici externi
22.10.2009 | JURIDICE.ro


Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, a promovat recurs in interesul legii cu privire la interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 17 alin. (1) din Legea nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, coroborate cu dispoziţiile art. 1 şi art. 2 alin.(1) şi (11) din Legea nr.490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, modificată şi completată, în referire la admisibilitatea majorării cu 75% a indemnizaţiilor lunare pentru auditorii publici externi (foştii controlori financiari) din cadrul Curţii de Conturi a României.

Orientarile jurisprudentei:

1. Unele instanţe au admis acţiunile prin care auditorii publici externi din cadrul Curţii de Conturi au solicitat plata drepturilor băneşti reprezentând majorarea de 75% din indemnizaţia de bază, reţinând că între auditorii din cadrul Autorităţii de Audit şi foştii controlori financiari (actualii auditori publici externi) din cadrul Curţii de Conturi nu poate exista un tratament diferenţiat, deoarece îndeplinesc funcţii cu  atribuţii similare.

2. Alte instanţe au respins acţiunile prin care auditorii publici externi (foştii controlori financiari) din cadrul Curţii de Conturi au solicitat acordarea a majorării de 75% din indemnizaţia brută lunară, apreciind că acest drept salarial suplimentar este recunoscut doar personalului care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Autorităţii de Audit.

Opinia Procurorului General este in sensul celei de a doua orientari.

>> Textul integral al recursului in interesul legii

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate