Varia
JURIDICE

RIL promovat. Stimularea financiara a auditorilor publici externi
22.10.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, a promovat recurs in interesul legii cu privire la interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 17 alin. (1) din Legea nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, coroborate cu dispoziţiile art. 1 şi art. 2 alin.(1) şi (11) din Legea nr.490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, modificată şi completată, în referire la admisibilitatea majorării cu 75% a indemnizaţiilor lunare pentru auditorii publici externi (foştii controlori financiari) din cadrul Curţii de Conturi a României.

Orientarile jurisprudentei:

1. Unele instanţe au admis acţiunile prin care auditorii publici externi din cadrul Curţii de Conturi au solicitat plata drepturilor băneşti reprezentând majorarea de 75% din indemnizaţia de bază, reţinând că între auditorii din cadrul Autorităţii de Audit şi foştii controlori financiari (actualii auditori publici externi) din cadrul Curţii de Conturi nu poate exista un tratament diferenţiat, deoarece îndeplinesc funcţii cu  atribuţii similare.

2. Alte instanţe au respins acţiunile prin care auditorii publici externi (foştii controlori financiari) din cadrul Curţii de Conturi au solicitat acordarea a majorării de 75% din indemnizaţia brută lunară, apreciind că acest drept salarial suplimentar este recunoscut doar personalului care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Autorităţii de Audit.

Opinia Procurorului General este in sensul celei de a doua orientari.

>> Textul integral al recursului in interesul legii

 
Secţiuni: VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD