Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
2 comentarii

Lidia Barbulescu este propunerea CSM pentru functia de Presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie


22 octombrie 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Lidia Barbulescu

Comunicat CSM: „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a propus Preşedintelui României numirea doamnei judecător Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Este prima dată după 1989 când propunerea pentru funcţia de preşedinte al ICCJ este făcută de către consiliu, în considerarea atributului său de garant al independenţei justiţiei.

Secţia pentru judecători a stabilit, cu unanimitate de voturi, că solicitarea invocată de unul dintre candidaţi, de neparticipare a doamnei judecător Florica Bejinaru la soluţionarea acestui punct de pe ordinea de zi, este neîntemeiată.

Cu unanimitate de voturi, Secţia pentru judecători a stabilit că toate candidaturile au fost depuse în termenul prevăzut de lege, respectiv de 30 de zile de la data la care funcţia de preşedinte a devenit vacantă.

Prin decretul nr. 1333 din 14 septembrie 2009, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 619 din 15 septembrie 2009, Preşedintele României a dispus eliberarea din funcţia de judecător a domnului Nicolae Popa- preşedinte al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a pensionării.

De asemenea, secţia a stabilit, cu majoritate de voturi, că domnul judecător Dănuţ Cornoiu nu îndeplineşte condiţia prevăzută de art. 48 alin. 2 coroborat cu art. 53 alin.1, 3 şi 5 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (lipsa sancţiunilor disciplinare în ultimii 3 ani) pentru a putea candida la această funcţie.

Secţia a stabilit că doamna judecător Lidia Bărbulescu nu se află în nici un caz de incompatibilitate: delegarea în funcţia de preşedinte a ICCJ a determinat dobândirea calităţii de membru de drept în consiliu, perioadă în care calitatea de membru ales şi cea de vicepreşedinte al ICCJ sunt suspendate.

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost: doamnele judecător Lidia Bărbulescu, Gabriela Victoria Bîrsan, Elena Cîrcei, precum şi domnii judecători Dănuţ Cornoiu şi Ilie Iulian Dragomir.

Numirea în funcţia de preşedinte al ICCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA”

Nota JURIDICE.ro: Vom reveni cu proiectul de management al doamnei Lidia Barbulescu precum si cu discutiile si interviurile in fata Sectiei pentru judecatori.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro